23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SMV’er mangler viden om ressourceeffektivitet

Resultaterne af en høring fra EU-Kommissionen om ressourceeffektivitet viser, at SMV’er har behov for mere viden om ressourceeffektivitet og de muligheder, som er tilgængelige for at evaluere deres omkostninger.

EU-Kommission arbejder på en grøn handlingsplan for SMV'er, og til det formål lancerede de i september 2013 en høring blandt virksomheder for at undersøge, hvor meget viden, de små og mellemstore europæiske virksomheder har omkring ressourceeffektivitet.

Af de virksomheder, som har besvaret høringen, havde meget få forsøgt at beregne, hvilken investering det ville kræve at forbedre deres ressourceeffektivitet, enten fordi det var for kompliceret eller fordi de ikke havde tænkt over det.

Samtidig var der blandt virksomhederne en udbredt holdning om, at det tager meget lang tid at få et afkast af sin investering, og at belønningen derfor er for lille ved at foretage energieffektiviseringer.

Næsten 60 procent af de 175 besvarelser foreslog, at EU skulle hjælpe med at forklare selve teknologien til at foretage energieffektiviseringer, men også lave kampagner for at øge bevidstheden om området blandt offentligheden. Og 75 procent mente, at specifik hjælp til finansieringen af energieffektiviseringsprojekter ville være nyttigt.

Læs resultaterne af EU-kommissionens høring: SMEs: feedback on Green Action Plan

Dansk Erhverv
Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43232010
P nummer: 1003073049

Kontaktperson

JB
Jesper Brønnum
Kommunikationskonsulent
+45 33746567 jeb@danskerhverv.dk

Send til en kollega

0.048