23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor køber virksomheder FoU eksternt?

En ny analyse fra Styrelsen for Forskning og Innovation lavet af Teknologisk Institut giver et indblik i danske virksomheders motiver for køb af ekstern FoU. Mangel på viden og kompetencer i virksomheden er det vigtigste motiv for køb af ekstern FoU.

Ifølge analysen er det ikke udsigten til færre omkostninger, der er afgørende, når danske virksomheder outsourcer FoU-opgaverne. Kun 6% af de virksomheder, som køber FoU, siger, at de outsourcer FoU, fordi: ”forskningsaktiviteterne kan købes billigere andre steder”. Derimod svarer godt halvdelen af virksomhederne, at mangel på viden og kompetencer i virksomheden er det vigtigste motiv for at købe FoU eksternt.

Adgang til den bedste viden

”I GTS-nettet arbejder vi målrettet på at tilpasse vores ydelser efter behovene i dansk erhvervsliv. Med udgangspunkt i den teknologiske infrastruktur kan GTS-institutterne fx tilbyde specialistservices, der gør det nemt og hurtigt for danske virksomheder at få udviklet, testet og certificeret produkter. Disse GTS ydelser kan indgå i udviklingsforløbet eller som et led i at opfylde aktuelle krav fra kunder eller myndigheder. Herudover betyder GTS-nettets internationale aktiviteter, at GTS-institutterne kan koble virksomhederne med specialistviden uden for Danmark i de tilfælde, hvor viden ikke findes herhjemme,” siger Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen.

Læs mere om analysen på gts-net.dk

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.063