23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danskerne e-handler næstmest i EU

Danmark ligger på andenpladsen i EU i forhold til, hvor stor en del af befolkningen, der har handlet på nettet i 2014.

Flere og flere danskere handler på nettet. I 2011 havde 70 pct. af danskerne e-handlet, mens det var steget til 78 pct. i 2014. Det viser dugfriske tal fra EU-Kommissionen.

”Det placerer Danmark i den europæiske superliga, hvad angår e-handel, og kun briterne overgår os,” siger Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Danskernes e-handlede for 80 milliarder kroner sidste år

De nye tal stemmer godt overens med Dansk Erhvervs egne analyser, der viser, at danskerne generelt er glade for at e-handle. Danskernes e-handel rundede 80 mia. kr. sidste år og slog dermed rekord.

”Vi har set tocifrede vækstrater i e-handlen de senere år, og det vil sandsynligvis fortsætte en årrække endnu. Danskerne er dog stadig også glade for at handle i de fysiske butikker, og de to handelsformer supplerer hinanden godt, så forbrugerne har mange valgmuligheder, når de skal shoppe,” siger Marie Louise Thorstensen.

E-handel på 10 pct. af danskernes privatforbrug

Ifølge Dansk Erhvervs beregninger udgjorde e-handlen i 2014 ca. 10 pct. af danskernes privatforbrug, ekskl. boligudgifter.

Undersøgelsen fra EU viser også, at Danmark er blandt de lande, der handler mest på tværs af grænserne. Således har mere end hver tredje dansker, 36 pct., e-handlet i andre EU-lande i 2014, og det placerer Danmark på en femteplads blandt EU-landene.

Danskerne e-grænsehandler


”Danmark har generelt et højt omkostningsniveau, og det kan være en stor del af forklaringen på, at så mange danskere e-grænsehandler,” siger Marie Louise Thorstensen.

Dertil kommer, at Danmark har en udfordring med en række udenlandske netbutikker, der ikke afregner dansk moms, selvom de er forpligtet til det. De udenlandske netbutikker kan derfor sælge varerne til lavere priser, end de danske virksomheder kan konkurrere med. Ifølge Dansk Erhvervs beregninger blev omkring en fjerdedel af danskerne samlede køb på nettet lagt i udenlandske netbutikker i 2014, svarende til ca. 20 mia. kr.

Dansk Erhverv
Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43232010
P nummer: 1003073049

Kontaktperson

JB
Jesper Brønnum
Kommunikationskonsulent
+45 33746567 jeb@danskerhverv.dk

Send til en kollega

0.031