23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GTS'er skal reducere vandforbruget i fødevareindustrien

GTS-institutterne DHI og Teknologisk skal stå i spidsen for et nyt samfundspartnerskab, som skal reducere vandforbruget i fødevareindustrien med 15-30 %.

Samfundspartnerskabet finansieres af Innovationsfonden, som har investeret 50 millioner kroner i at udvikle ny teknologi, der kan spare på industriens brug af rent drikkevand. Samtidig investerer 14 virksomheder og 5 vidensmiljøer i Danmark et tilsvarende millionbeløb i det nye samfundspartnerskab.

Produktionen af fødevarer skal ske med mindre brug af rent drikkevand, fordi adgangen til rent vand er en af de største globale udfordringer. Det er samtidig et område med store muligheder for dansk eksport.

Løsninger på konkrete samfundsudfordringer

“Da regeringen foreslog at etablere nye samfundspartnerskaber om innovation, var det ikke mindst for at styrke store satsninger, der skal løse konkrete samfundsudfordringer og føre til vækst og beskæftigelse i Danmark. De offentlige investeringer i innovation skal i højere grad være drevet af et ønske om at løse en konkret udfordring. Det nye samfundspartnerskab er et godt eksempel på, hvordan centrale aktører kan samles om netop det: Hvordan kan vi løse det problem, at fødevareindustrien bruger meget store mængder vand?”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Læs mere

Læs mere om Teknologisk Institut

Læs mere om DHI

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047