23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan nye koncepter i dagligvarehandlen blive the 'new normal'

Som en konsekvens af nedlukningen, hvor kun få butikker har åbent, er der naturligvis dele af detailhandlen, der må se stigende omsætning. Her tænker jeg naturligvis på dagligvarer, som mere eller mindre er blevet vores allesammens åndehul.

Af: Thomas Lund, Retail Market Manager, Columbus.

Det er her, vi må gå hen og foretage de nødvendige indkøb, således vi kan holde os selv og familien kørende. Som en naturlig (over)reaktion på den pludselige nedlukning af samfundet, skulle mange lige igennem en kort hamstringsfase, inden tingene fandt et naturligt leje. Nu er det i dagligvarebutikkerne man, på afstand vel at mærke, kan hilse på venner og bekendte og få stillet de sociale behov for menneskelig kontakt. 

Og her skal der lyde en stor ros til dagligvarebranchen for at have udvist stort lederskab og enorm handlekraft. Ikke kun at de igennem hele perioden har været utroligt kommunikative omkring forholdene - ja, der er varer nok og der er ingen grund til hamstring - men de har også udvist stor idérigdom for at sikre, at vi alle har kunnet handle vores fornødenheder, og også i beskyttelsen af deres medarbejdere, således de føler sig trygge ved at gå på arbejde – en forudsætning for, at det hele trods alt kan løbe rundt.

Nye koncepter i dagligvarehandlen

Selvom dagligvarehandlen måske ikke har oplevet den helt store nedgang, så har vi nok heller ikke set den udleve sit fulde potentiale. Bevares, Salling Group har en vækst i BilkaToGo konceptet, hvor du kan bestille dine varer online, bliv siddende i bilen og få afleveret dine varer direkte i bagagerummet i drive-in ved Bilka. Og det er netop i denne tid, at modellen i virkeligheden står sin store prøve.

Men hvor er alle de andre med deres lignende koncepter?

Mit bedste bud er, at de er stærkt på vej, og vi kommer helt sikkert til at se et boom i home-delivery. Rema1000 har, allerede for længe siden, lancerede deres app med 'dele-økonomi' levering via Vigo, hvor du kan få leveret din varer via folk i dit nærområde. Dagrofa har netop, i denne Corona tid, lanceret et mere analogt bud på samme model, hvor borgere kan få leveret mad til døren ved at ringe til et kundecenter som derefter sende bestillingen videre ud til den lokale købmand.

Med coronavirus udbruddet, har vi som forbrugere, utvivlsomt fået øjnene op for home-delivery konceptet. Det kommer formentlig til at betyde, at vores indkøbsvaner af dagligvarer kommer til at ændre sig markant fremadrettet. Men det er først når vi er på den anden side, og den 'nye normalisering' har indfundet sig, at vi for alvor kan begynde at se konturen til et nyt handlemønster.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.047