23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske virksomheder er 2-3 år bagud med IoT

Udviklingen inden for Internet-of-Things (IoT) går så hurtigt, at danske virksomheder er 2-3 år bagud med at tage teknologien i brug.

Det er især innovationsklynger i byer som London og Berlin, der er langt fremme med brugen af IoT, ligesom Serbien er langt fremme med implementeringen af teknologien.

Sådan lyder det fra Mirko Presser, IoT-ekspert hos Alexandra Instituttet, der mener, at danske virksomheder er konservative i deres tilgang til udvikling af nye produkter og teknologier.

- IoT er et enormt koncept, som omfatter fra alt til intet. Det giver os mulighed for at forstå verden i meget højere detaljegrad, siger Mirko Presser, teamleder i Data Science and Engineering Lab på Alexandra Instituttet samt vice president i det europæiske IoT-Forum til netmediet Trendsonline.

Kæmpe potentiale for virksomheder

Han mener, at IoT har et kæmpe potentiale for både iværksættere og etablerede virksomheder.

- Vi har fået en blank side foræret, hvor vi kan sætte os ned og tænke nye visioner og muligheder. Vi kan stille spørgsmålet, hvad nu hvis? Og så være i stand til at udvikle det, siger Mirko Presser, der ser IoT som virkeliggørelsen af visionerne fra verdensudstillingen i Seatle i 1964, hvor filmen Century 21 Calling viste bud på fremtidens smarte by og hjem. Vi er endelig ved at indhente visionerne. Derfor er det ærgerligt, at Danmark ikke følger med, siger han.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.063