23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Automatisering redder danske arbejdspladser

Frygten for automatisering er på retur og stadig flere processer bliver automatiseret for at styrke konkurrenceevne. Dermed bevares danske arbejdspladser alt imens arbejdsmiljøet forbedres, hvilket Danfoss Drives er et glimrende eksempel på.

Danfoss Drives udvikler, producerer og sælger frekvensomformere, der bruges til at styre en elektrisk motors hastighed. Når det handler om at udnytte nye digitale teknologier er ambitionsniveauet tårnhøjt hos Danfoss.

”I vores produkter er vores digitale ambition, at alt skal være forbundet, så det er muligt at udveksle information på tværs. Allerede i dag udbyder Danfoss fx systemer, hvor det er muligt via en app at styre sit varmeforbrug i huset. Det betyder, at vi inden for vores branche er blandt dem, der går forrest”, siger Peter Lund Andersen,  Senior Technology Engineer i Danfoss Drives..

Målsætningen er ifølge Peter Lund Andersen sat for at skabe værdi for kunderne og for at stå stærkt i markedet. Konkurrencen er benhård, og det er nødvendigt at udvikle både sine produkter og sin produktion i takt med, at nye muligheder opstår. Robotter er allerede i dag implementeret i produktionen hos Danfoss Drives. Det giver mulighed for at indsamle data fra robotters oppetider, nedbræk og driftstop m.m. Den viden, der hentes via data, bliver brugt til at forbedre virksomhedens OEE (Overall Equipment Efficiency).

Med i EU-projekt der fremmer automatisering
Danfoss Drives er med i projektet ”SMErobotics”, der har til formål at styrke anvendelsen af automatisering og robotter i Dansk Industri. Det skyldes en ambition om at bygge oven på den eksisterende viden om automatisering og at fremme anvendelsen af automatisering i alle processor - og at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Virksomhedens deltagelse i SMErobotics har allerede rykket grænsen for, hvad virksomheden kan automatisere, og virksomheden har fået bevist, at det er muligt at automatisere områder, der stort set ellers har været håndteret af mennesker. Peter Lund Andersen fortæller, at arbejdet sker i tæt dialog med medarbejderne, og at kollegerne er positive.

”Der er helt klart sket et holdningsskift de sidste ti år, som er gået fra at være maskinskeptisk til, at alle kan se, at Østen er billigere, og derfor er vi nødt til at gøre noget for at bevare arbejdspladser herhjemme. Så frygten for automatisering er der ikke længere, tværtimod forholder de fleste sig positive”.

Robotter og mennesker arbejder sammen
I projektet har Danfoss Drives arbejdet på at udvikle en såkaldt kollaborativ løsning, hvor et menneske og en robot arbejder tæt sammen uden afskærmning. Det gør, at der er en flydende grænse for, hvad en maskine skal lave, og det et menneske skal lave. Mennesket tager de komplekse opgaver, som kræver evne til at vurdere, og lader så robotten tage det trivielle. Det betyder, at man fjerner det belastende arbejde fra operatøren. En ulempe er, at løsningen kan være langsom i forhold til et menneske, så når løsningen skal implementeres, skal man have tænkt igennem, hvordan arbejdsopgaver skal fordeles.

Læs hele artiklen her

Billede: Danfoss

Denne case er udgivet i publikationen “Mere damp på de digitale kedler”. Læs hele publikationen her.

Ude efter rådgivning – ansøg om tilskud!
Er du en lille eller mellemstor virksomhed, og har du potentiale og ambition om at vækste? Så kan du nu ansøge om at få rådgivning om automatisering og digitalisering af din produktion med hjælp fra “Erhvervspartnerskabet for Avanceret produktion”, som GTS-nettet er en del af. Formålet med erhvervspartnerskabet er at fremme en teknologisk og digital omstilling i de små- og mellemstore produktionsvirksomheder.

Læs mere her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.094