23948sdkhjf

SKAT opruster jagt på momsunddragere

En ny kendelse gør det muligt for de danske skattemyndigheder at intensivere søgningen efter momsunddragende netbutikker fra udlandet.
SKAT står foran et gennembrud i jagten på netbutikker fra andre EU-lande, som undlader at betale moms af deres omsætning i Danmark.

Det er således lykkedes for SKAT at få en Skatterådskendelse med ret til adgang til bankernes kreditkortdata. Dermed kan de danske skattemyndigheder lettere identificere de e-handelsvirksomheder i EU, der modtager kreditkortoverførsler for mere end 280.000 kroner om året fra danske forbrugere, og som dermed er momspligtige i Danmark.

Nyheden vækker stor glæde hos Dansk Erhverv, som længe har presset på for, at SKAT skulle optrappe indsatsen over for de skatteunddragende virksomheder på nettet.

- Idet omkring 80 procent af danskernes køb via betalingskort foregår med dankort, herunder Visa/dankort, må det forventes, at SKAT med denne metode vil kunne nå langt i at danne sig et overblik over udenlandske e-handelsvirksomheders aktiviteter i Danmark, herunder hvorvidt de omsætter nok i landet til, at de er momspligtige, konstaterer Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent hos Dansk Erhverv.

Har kun inddrevet et småbeløb
Hun understreger, at SKAT ikke skal bruge adgangen til bankernes kreditkortdata til at fokusere på forbrugerne, men udelukkende se på, hvor pengene havner henne.

SKAT erkender endvidere, at myndigheden står over for en stor vejledningsopgave, eftersom mange virksomheder reelt ikke ved, at de skal afregne dansk moms eller hvordan, de skal gøre det.

I årene 2011 og 2012 lykkedes det for SKAT at inddrive 28 mio. kr. fra udenlandske momspligtige e-handelsvirksomheder, der ikke havde svaret dansk moms.

Dansk Erhverv er dog langt fra imponeret over tallet og mener, at statskassen hvert år går glip af et trecifret millionbeløb som følge af momsunddragelsen, som også i sagens natur virker konkurrenceforvridende i forhold til de danske netbutikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125