23948sdkhjf

Discountkæde markerer kampen mod madspild

Danmarks største event mod madspild – Sammen Mod Madspild / United Against Food Waste – finder i dag sted på Rådhuspladsen.
Eventen markerer en foreløbig kulmination i kampen mod madspild sat i gang af en ildsjæl, Selina Juul og siden 2008 støttet af Rema 1000.

I dag støttes kampen mod madspild af en bred skare af aktører fra dagligvarehandlen, ligesom problematikken er taget op på politisk plan i både Danmark, EU og FN.

Fødevareminister Karen Hækkerup åbner i dag eventen, der bl.a. byder på lækker gratis overskudsmad til flere tusinde mennesker. Blandt talerne er indkøbsdirektør i Rema 1000, Anders Rene Jensen, som hos discountkæden var blandt initiativtagerne til at afskaffe de i dagligvarehandlen ellers så populære mængderabatter.

- Da vi satte gang i det her i oktober 2008, fik vi at vide, at vi var dårlige købmænd, fordi vi jo gjorde det mindre attraktivt for kunderne at købe så meget som muligt. Men vi kunne mærke, at det var det rigtige at gøre, og det har kunderne også bakket os op i, forklarer Anders Rene Jensen.

- Kampen mod madspild har en stor plads i vores hjerte, både som købmænd og som virksomhed. Den her dag er ikke vores, men det er kulminationen på Selinas og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad's arbejde, hvor de er lykkes med at mobilisere næsten hele detailhandlen og få forbrugerne i tale. Men indsatsen er forgæves, hvis den ikke følges op med handling – også i morgen, til næste år og om fem år. Kampen mod madspild forpligter, siger Anders Rene Jensen.

Rema 1000 vandt fornyeligt partnerskabsprisen ved CSR Awards 2013 for sin indsats i kampen mod madspild i samarbejde med Stop Spild Af Mad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127