23948sdkhjf

Arla vil hjælpe underernærede

Arla Foods, Kost & Ernæringsforbundet og Dansk Selskab for Klinisk Ernæring skal sammen bekæmpe underernæring.
I Danmark er underernæring et problem, som kun de færreste kender. Alligevel rammer underernæring ganske mange mennesker. Det er især nogle af vores svageste medborgere, nemlig patienter og ældre på plejehjem og i hjemmeplejen, som er i risiko for underernæring.

Forskning, udvikling og løsninger
Af samme årsag er der heller ikke noget forum, der taler de underernæredes sag. Og det er en af årsagerne til, at tre så forskellige parter har fundet sammen om den fælles sag.

- Kost & Ernæringsforbundets medlemmer vejleder i og behandler underernæring. Vores medlemmer producerer den kost, som ældre og patienter i fremtiden skal spise for at undgå underernæring. Derfor har det været naturligt for os at gå ind i dette samarbejde, siger forbundsformand Ghita Parry i en meddelelse.

Også for Arla ligger baggrunden for deltagelsen lige for:

- Som landets største fødevarevirksomhed arbejder Arla for at tilgodese behovet for sunde og næringsrige fødevarer til befolkningen i al almindelighed. Men vi har også fokus på ældre og patienters ernæring, som er et overset problem i det danske samfund. Og derfor ønsker vi at bidrage med forskning, udvikling og ikke mindst samarbejde om løsninger, der kan bekæmpe underernæring, lyder det fra Peter Giørtz-Carlsen, direktør for Arla i Danmark.

I Dansk Selskab for Klinisk Ernæring, med over 500 medlemmer blandt læger, sygeplejersker og andre sundheds- og ernæringsprofessionelle, er begrundelsen den, at DSKE arbejder med at forebygge og behandle sygdomsrelateret underernæring og fremme kendskabet til følgerne af underernæring.

Appetizer på Sundhedskonference
De tre organisationer er ved at færdiggøre en publikation, der redegør for problemer og udfordringer med underernæring blandt patienter og ældre i Danmark. På den baggrund igangsætter organisationerne en række initiativer. De omfatter blandt andet en dialog med politikerne om udfordringerne.

Den første aktivitet er de tre parters deltagelse på KL’s Sundhedskonference den 21. januar 2014. Her vil en forsmag på publikationen være tilgængelig samtidig med, at det er muligt at smage på mad, som er særligt velegnet til underernærede.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079