23948sdkhjf

Coop sætter prop i giftflasken

Dagligvaregiganten Coop stopper med at sælge ukrudtsmidler i alle sine butikker.
Coop går forrest i dagligvarehandlen med sit stop for salg af sprøjtemidler.

Beslutningen har betydning for beskyttelsen af vores drikkevand, da sprøjtemidler siver ned i jorden og kan forurene grundvandet.

- I Coop vil vi gerne påvirke til, at private husstande ikke bruger gift for at få en smuk have. Der findes mange gode og effektive grønne haveråd, som gør brug af sprøjtemidler overflødige. Vi går derfor nu hele vejen og stopper salget af alle produkter, der bruges mod ukrudt. Det gælder også Roundup og plænerens, siger Anna Lise Mortensen Grandjean, ansvarlighedsdirektør i Coop.

Både ukrudtsmiddel og plænerens er hårde ved grundvandet, som produkterne kan sive ned til.

For fem år siden forbød Coop de koncentrerede sprøjtemidler i butikkerne og solgte herefter kun færdigblandede produkter. For tre år siden stoppede indkøbene af alle øvrige produkter f.eks. Roundup.
Siden 1. marts har kunderne i Coops 1200 butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen og fakta, nu ikke længere kunnet købe sprøjtemidler til brug i haven.

Indsatsen er sidste led i en udfasningsplan, der tog sin begyndelse i 2006. Senere på året vil Coop præsentere en større kemikaliestrategi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145