23948sdkhjf

Afgiftsnedsættelser booster indenlandsk salg af øl og vand

Det er afgiftsnedsættelserne på øl og vand, der har fået danskerne til at lægge deres indkøb af netop disse varegrupper inden for landets grænser i 2013. Ølsalget gik for første gang i 10 år frem.
Sidste sommer nedsatte Skatteministeriet afgifterne på øl og vand, og det har fået danskerne til at omlægge deres indkøbsvaner, skriver Berlingske.

Øl & vand over disken
Revisionsfirmaet Deloitte har indsamlet tal for salget ved grænsebutikkerne ved den dansk-tyske grænse og ved færgerne mellem Danmark og udlandet. Samtidig har man indsamlet tal fra de danske bryggerier, der er medlem af Bryggeriforeningen.

Tallene viser, at eksporten af sodavand fra bryggerierne til græsnebutikkerne var 5,2 procent lavere end i 2012, mens salget af øl ved grænsen gik tilbage med 2,6 procent.Det danske salg af øl gik for første gang i 10 år frem med 1 procent, mens salget af sodavand gik 4 procent frem.

- Vi tror på, at en ganske stor del af fremgangen af salget i Danmark skyldes afgiftsændringerne. Fremgangen i ølsalget kommer efter 10-15 år med konstant tilbagegang, så det er ikke kun, fordi sommeren var god, at udviklingen er vendt, siger direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

Den fulde effekt af afgiftsnedsættelserne vil man dog først se i tallene for 2014, da afgiftnedsættelsen først trådte i kraft efter andet kvartal i 2013.

Ikke flere lettelser
Hos Bryggeriforeningen håber man på ydereligere afgiftsnedsættelser i forbindelse med regeringens forhandlinger om kommende vækstpakker.

Men her slår skatteminister Morten Østergaard bremsen i og siger til Berlingske, at man ikke har planer om yderligere lettelser på de pågældende varer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094