23948sdkhjf

God start på året for møbelbutikkerne

Detailhandlen har øget salget sammenlignet med sidste år, og især møbelhandlen markerer sig positivt.
Et netop offentliggjort omsætningsindeks fra brancheorganisationen Dansk Detail viser, at detailhandlen har fået en fin start på 2014. Det samlede indeks udgør 102,5 med fremgang for de fleste delbrancher.

Møbelhandlen står for den største fremgang med et indekstal på 111,6, og ifølge direktør Jens Birkeholm fra Dansk Detail er det nogle gode måneder i februar og marts, der ligger til grund for fremgangen.

- Møbelbutikkerne havde en lidt svag januar, men er kommet godt efter det i februar og marts. Så vi ser det som en begyndende positiv tendens. Tilpasningerne er overstået, og butikkerne har været klar til mersalg i lang tid. Vi skal dog først se tallene for marts til maj i sammenhæng, før vi kan sige, om det er en blivende tendens, siger han til Retail News.

Jens Birkeholm peger på de makroøkonomiske tendenser som forklaring på, at detailhandelsomsætningen nu ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning.

- Jeg tror, det handler om, at forbrugerne oplever en lidt større sikkerhed i dagligdagen. Arbejdsløsheden er ikke faldet væsentligt, men det er ikke noget, der bliver diskuteret så meget mere. Renterne er fortsat lave, inflationen er lav, og det giver reallønsfremgang på de nye overenskomster. Samtidig oplever vi en positiv udvikling i boligpriserne, i hvert fald i de store byer, og det er alt sammen med til at skabe en begyndende optimisme, siger direktøren.

Han understreger dog, at den positive udvikling sker fra et lavt niveau, og umiddelbart skal man ikke forvente et 2014, der byder på markant fremgang for detailhandlen.

- Vi spurgte butikkerne tilbage i oktober-november, og da de sagde plus 1,5 procent. Det tror jeg fortsat, er meget realistisk. Den gode historie er, at nu falder omsætningen ikke længere, men det er altså heller ikke noget, der skaber arbejdspladser, siger Jens Birkeholm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08