23948sdkhjf

350 paller med designkopier beslaglagt

For første gang har SØIK indledt en sag om salg af kopier af danske møbel- og lampeklassikere over internettet.
SØIK – Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – har sigtet tre mænd i den første sag om krænkelse af dansk ophavsret ved salg af møbel- og lampeklassikere over internettet.

I samarbejde med Københavns Vestegns Politi og politiet i Flensborg har SØIK gennemført en ransagning på otte lokaliteter, hvor 350 europaller med kopimøbler og -lamper er blevet beslaglagt. Samtidig har SØIK anmodet en række andre europæiske lande om hjælp og bedt dem om at tage en række efterforskningsskridt. Det oplyser vicestatsadvokat Erling Vestergaard fra SØIK.

- Det er en usædvanlig sag, som umiddelbart kan forekomme lidt kringlet rent juridisk, men faktisk er ret enkel. De tre mænd er sigtet for, i strid med dansk ophavsretslovgivning, at have solgt kopimøbler – eller replika – til danskere via en hjemmeside på internettet, forklarer vicestatsadvokaten.

I den aktuelle sag rettede hjemmesiden sin markedsføring mod det danske marked og stillede samtidig en leveringsmulighed til rådighed. Ydermere blev supporttelefonen betjent fra Danmark, og de tre sigtede – der er beskyttet af navneforbud – er alle danskere.

- Så forbindelserne til Danmark er faktisk større, end vi vidste, da vi gik i gang med efterforskningen, siger Erling Vestergaard.

SØIK har flere tilsvarende sager i kikkerten, og Erling Vestergaard håber, at man med den aktuelle sag får sendt et klart signal om, at politiet og anklagemyndigheden holder øje.

Det er ikke ulovligt at købe kopimøbler til privat brug over internettet, men har man bestilt, og endnu ikke modtaget, sine møbler, er der en risiko for, at møblerne er blevet beslaglagt.

Krænkelse af dansk ophavsret kan straffes med fængsel i op til seks år. Man kan læse mere om piratkopiering på stoppiratkopiering.dk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094