23948sdkhjf

Sjusk med håndkøbsmedicin

Butikker, som har tilladelse til at sælge håndkøbsmedicin, er bedre til at overholde reglerne end apoteker. Det viser Sundhedsstyrelsens rapport over salg af håndkøbslægemidler i 2013.
- Man skulle egentlig forvente endnu færre fejl hos apotekernes håndkøbsudsalg, som trods alt får kontrolbesøg af apotekeren hvert halve år. Der kan gå flere år imellem, at vi aflægger kontrolbesøg hos en detailvirksomhed med egen tilladelse, siger Anne Marie Vangsted, enhedschef for lægemiddelkontrol og inspektion i Sundhedsstyrelsen ifølge Berlingske.

Politianmeldelser
Sundhedsstyrelsens kontrol af håndkøbsmidler endte i 2013 med en politianmeldelse i syv procent af tilfældene - næsten alle på grund af for gamle lægemidler, skriver Berlingske.

- Det er ikke i orden at sælge gammel medicin, og det er meget alvorligt at blive anmeldt til politiet, siger Anne Marie Vangsted.

Håndkøbsmedicin i detailhandlen
De 3600 detailhandelsebutikker, som har egen tilladelse til at sælge håndkøbsmedicin klarer sig generelt bedre end de apotekerkontrollerede.

- Det viser tydeligt, at detailhandelen godt kan finde ud af at håndtere medicin. Vi mener, vi skal have lov til at drive apotek under de samme sikkerhedsregler som apotekerne med krav om faguddannet personale, det vil sige farmakonomer og farmaceuter. Vi vil bare af med farmaceutmonopolet på ejerskab, så vi kan få flere apoteker her i landet, siger Henrik Engberg Johannsen, informations- & miljøchef i Matas.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094