23948sdkhjf

Apoteker skal sælge nyt Arla-produkt

Arla Foods lancerer i samarbejde med apotekerne en serie mejeriprodukter med højt indhold af valleprotein, der giver ekstra næring til specielt underernærede.
Arla Foods har udviklet en produktserien Arla Protino, der specifikt retter sig mod mennesker, der er underernærede eller i risiko for at blive det, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arla Protino er udviklet både under hensyn til de daglige brugsforhold, som påvirker lysten til at spise og med henblik på at sikre en korrekt ernæringsprofil. Især har valleproteiners positive egenskaber været genstand for meget forskning og er en central komponent i Arla Protino.

Valleprotein fyldt med gode egenskaber
- Vurderer vi de forskellige proteiners indhold af essentielle aminosyrer i forhold til human ernæring, ligger valleprotein helt i top, siger lektor Lars Holm fra Københavns Universitet og Bispebjerg Hospital og fortsætter:

- Valleproteiner har desuden den egenskab, at de nemt nedbrydes, og at aminosyrerne hurtigt trænger ud i blodbanen. Herfra er aminosyrerne tilgængelige for opbygning af muskler. Således er valleprotein særdeles gunstig inden for få timer, efter det er indtaget og derfor velegnet som ekstra supplement af protein.

Serien består foreløbig af to typer drikkeyoghurter og en dessert.

- Som mejerivirksomhed har vi vores rødder i sunde og velsmagende fødevarer, og dermed kan vi bidrage til, at personer, der oplever nedsat appetit, kan opretholde en god ernæringstilstand, siger kategori-direktør i Arla Foods, Henrik Linderberg.

Kan købes på apoteket
Produkterne kræver ikke recept og lanceres nu i en række af landets apoteker og vil desuden blive anvendt på hospitaler og i plejesektoren.

- Vi har længe haft en efterspørgsel på et velsmagende, billigt og receptfrit produkt til folk uden den store appetit. Underernæring blandt specielt ældre er langt mere udbredt, end vi generelt er klar over. Derfor er det en god nyhed, at vi som sundhedsfagligt personale nu også kan tilbyde denne gruppe mennesker produkter med højt indhold af både protein og energi, uden at det går ud over den gode friske smag. Og det er selvfølgelig også en fordel, at Arla Protino ikke kræver recept, lyder det fra apoteksejer i Ringsted, Jørgen Moestrup.

Arla Protino drikkeyoghurter indeholder 13,6 gram protein per 125 ml. portion, mens Arla Protino flødedessert indeholder 6,1 gram protein per portion a 80 gram.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094