23948sdkhjf

Tiger modtager årets eksportpris

Zebra, som ejer Tiger detailkæden, har modtaget eksporthæderspris for flotte eksportresultater for Tigerbutikkerne rundt omkring i verden.
Komitéen for tildeling af Kong Frederik den Niendes Hæderspris for fortjenstfuld indsats for dansk eksport har tildelt Zebra A/S hædersprisen i 2014.

Zebra, som ejer Tiger-butik­kerne, er med sin klare danske profil lykkedes med at få stor succes som global detailvirksomhed – selv på et udfordrende marked som det japanske, hvor Tiger med snart seks butikker er stærkt på vej ind. Japan­ernes begejstring for de dansk designede varer åbner for helt nye eksportmuligheder, og Zebra har planer på flere markeder.

Tiger er i dag til stede i mere end 20 lande og åbner hver uge to-tre nye butikker. I valget af Tiger har komiteen blandt andet lagt til grund, at virksomhedens danske varesortiment bliver forstået øjeblikkeligt af kunder på alle markeder. Varerne er ikke blot populære, fordi de er praktiske eller sjove, men fordi de har en dansk identitet, som kunder i alle lande genkender fra dansk design, arkitektur, historie og danske værdier.

Det er Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen, der er formand for komiteen og Udenrigsministeriet/Danmarks Eksportråd, der administrerer prisen. Dansk Erhverv har indstillet Zebra til prisen, og administrerende direktør Christian Mariager modtog prisen med ordene:

- Vi er meget beærede og stolte over at modtage Kong Frederik den Niendes Hæderspris – en pris, der i høj grad kan være med til at åbne døre på nye markeder for os.

Christian Mariager glæder sig over, at Tigers danske identitet slår så godt igennem – både lokalt og globalt:

- Med 66 butikker i Danmark er Tiger i dag en naturlig del af danskernes hverdag og det lokale bybillede. Jeg ser derfor valget af os som en anerkendelse af, at Tiger ikke alene har succes med at sælge designede varer til danskerne – vi sender også lokale og vitale dele af dansk kulturs sjæl ud i verden. På den måde bidrager vi til den værdifulde indsats med at udbrede kendskabet til Danmark og dansk design.

Danske detailhandelskoncepter i udlandet
- Zebra er et godt eksempel på, at danske detailhandelskoncepter klarer sig fint i udlandet. Der har faktisk været betydelig fremgang i antallet af danskejede butikker i udlandet. Ifølge Retail Institute Scandinavia er antallet af danskejede butikker i udlandet steget med 25 procent på 5 år, så der sidste år var 10.364 danske butikker uden for landets grænser og eksporten inden for detailhandlen forventes at stige fremover, siger adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov.

- Virksomhederne har fortjent den hæder, det er at modtage eksportprisen. De har alle gjort det bemærkelsesværdigt godt på eksportmarkederne og har formået at øge deres samlede eksport, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og fortsætter:

- Hvert fjerde danske job afhænger af Danmarks eksport, så det er rigtig godt nyt, når danske virksomheder klarer sig godt ude i verden. Regeringen har netop lanceret en ny eksportstrategi, der med 40 konkrete initiativer skal styrke eksporten til både volumenmarkeder, vækstmarkeder og udviklingslande. Samtidig bliver hele udenrigstjenesten koblet endnu tættere til erhvervslivet for at hjælpe flere virksomheder ud på eksportmarkederne.

Om eksportprisen
Virksomheden skal opfylde flere kriterier for at modtage prisen, men ikke nødvendigvis alle.

Kriterierne er, at virksomheden har haft en væsentlig og fortsat forøgelse af eksporten over en treårig periode; at virksomhedens eksportandel er væsentlig højere end gennemsnittet indenfor branchen; at den har øget eksporten markant inden for en kort periode; at virksomheden er kommet ind på et særligt vanskeligt eksportmarked; at virksomheden har ydet en særlig indsats for at fremme Danmarks anseelse i udlandet som leverandør af varer og tjenesteydelser; og at den har en særlig fremtrædende position på verdensmarkedet.

Hædersprisen blev indstiftet i 1970 ved en kongelig resolution med det formål at fremme, understøtte og opmuntre eksporten af danske varer og tjenstydelser. Med hædersprisen følger et diplom.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095