23948sdkhjf

Online-portal henter millionbeløb til væksteventyr

Den eftertragtede venturefonde, Index Ventures, har skudt 43 mio. kr. ind i danske Autobutler, der med investeringen nu er klar til at erobre det udenlandske marked for værkstedsreparationer.
Med et erklæret mål om at gøre det enklere at være bilejer har den danske online værkstedsportal autobutler.dk haft så stor succes med at tilbyde værkstedsreparationer via internet, at udenlandske investorer har fået øjnene op for virksomheden, der siden starten i 2010 hvert år har fordoblet omsætningen.

Med virkning fra den 15. juli 2014 har den London-baserede venturefond Index Ventures investeret 43 mio. kr. i Autobutler med deltagelse fra de eksisterende investorer Dawn Capital og Creandum. Med den rekordstore investering indtræder investeringsfondens chef Ben Holmes i virksomhedens bestyrelse, der foruden de to stiftere består af investorerne Jan Lehrmann og Jesper Buch samt Martin Hauge fra den svenske kapitalfond Creandum, der sidste år investerede 30 mio. kr. i Autobutler.

- Vi har skabt en helt ny markedsplads for bilejere og værksteder, og er siden starten for fire år siden blevet Danmarks største online markedsplads for bilreparationer. Det er derfor et stort skulderklap at en af Europas mest prestigefyldte investorer bakker op om Autobutlers vækst i Sverige, Tyskland og England. Ved at gå sammen med Index Ventures får vi ud over kapital, tilført viden fra de investorer, der har været med til at gøre selskaber som Dropbox og Skype til en succes og som senest har fået Just Eat børsnoteret, siger stifter og CEO Christian Legêne, der betegner den nye investor som en drømmeinvestor.

Vil være Europas største
Autobutler har vokset eksplosivt siden starten i 2010 og forventer at udviklingen fortsætter de kommende år. De 62 medarbejdere mærker en kraftig stigning i både nye og eksisterende kunder og selskabets tilknyttede værksteder har samlet givet over 350.000 tilbud på bilreparationer.

Med kapitaltilførslen kommer Autobutler et skridt nærmere målet om at blive Europas største online formidler af værkstedsreparationer. Selskabet gik sidste år ind i England, Tyskland og Sverige og har i dag over 3000 tilknyttede bilværksteder, men målet er at øge omsætningen markant og blive dobbelt så stor i de tre lande.

- Autobutler.dk er har i Danmark gjort markedet for bilreparationer mere gennemskueligt og mange af vores tilknyttede værksteder oplever en markant øget omsætning. Alene i Danmark har adskillige værksteder skabt en millionomsætning via Autobutler. Med den nye investering kan vi gøre vores produkt endnu bedre, ansætte flere medarbejdere og øge vores markedsføring og markedsandel, så vi inden årets udgang bliver Europas største portal for bilreparationer, forklarer Christian Legêne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079