23948sdkhjf

Fald i detailomsætning er et bump på vejen snarere end tendens

Detailomsætningen faldt med 0,6 pct. fra maj til juni måned. Tilbagegangen kommer efter fire måneders fremgang. Trods nedgangen tegner 2014 til at blive et godt år for detailhandlen, sådan lyder det fra Dansk Erhverv.
- Det er selvfølgelig dårlige nyheder, at detailomsætningen faldt i juni måned. Omvendt så kommer det efter fire måneders kontinuerlig stigning, og samlet set ser 2014 ganske fornuftig ud fra detailhandlens synsvinkel. Trods nedgangen i juni kan 2014 meget vel blive det første gode år for detailhandlen, siden krisen ramte os for seks år siden, siger konsulent i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, Malthe Munkøe.

Bump på vejen snarere end tendens
Indtil videre har 2014 budt på flere gode økonomiske nyheder, herunder at forbrugertilliden i lighed med detailomsætningen er steget betydeligt de senere måneder.

- Den voksende forbrugeroptimisme og købelyst har igennem de seneste måneder manifesteret sig i et øget salg i butikkerne. Selvom detailomsætningen faldt fra maj til juni, så peger de økonomiske nøgletal stadigvæk i opadgående retning. Den aktuelle nedgang er derfor snarere et bump på vejen end udtryk for en negativ tendens, vurderer Malthe Munkøe.

Det ser stadig fornuftigt ud
Samtidig er boligmarkedet vendt, i hvert fald i de større byer, renten er fortsat lav, og mange har oplevet reallønsfremgang. Sammenholdt med den voksende forbrugeroptimisme peger disse tendenser i retning af større købelyst og forbrug, til glæde for både detailhandlen og dansk økonomi som helhed.

- Selvom detailomsætningen faldt i juni, så ser det samlet set fornuftigt ud. Mens vi de senere år har oplevet en udvikling, hvor den negative forbrugerpsykologi var med til at bremse dansk økonomi, oplever vi nu det modsatte. Et voksende detailhandelssalg og privatforbrug kan bidrage til at skubbe mere gang i dansk økonomi, og trods dagens dårlige nyheder går det samlet set den rigtige vej, slutter Malthe Munkøe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094