23948sdkhjf

Dansk opdrætslaks kan havne i Irma

Selv om den er på fremmarch, så tvivler dansk lakseproducent på, at dansk laks bliver hvermandseje i discountbutikkernes diske.
Danske detailkæder sælger norsk opdrætslaks på livet løs, men selv om dansk lakseopdræt er på vej op i svingninger, så er det ikke sandsynligt, at dansk opdrætslaks vil finde vej til landet kølediske foreløbigt.

Det vurderer Lars Ditlev, direktør hos Langsand Laks i Hvide Sande, som er den første kommercielle laksefarm i Danmark og som i november sidste år afsatte sin første fuldmodne og slagteparate laks.

Cirka 90 procent af den nyligt opstartede produktion sendes ud af landet. Den danske interesse rækker ikke i tilstrækkelig grad til et produkt som det danske, hvor både kødkvalitet og miljø er tænkt ind.

Den danske opdrætslaks lander på en kilopris, der er op til ni kroner dyrere end den norske. Derfor vurderer Lars Ditlev, at den får det svært, når den er oppe imod detailkædernes prisfokuserede indkøbere. Og især fordi danskerne ikke et "fiskespisende folk", som han kalder det.

Han vil dog ikke afvise, at dansk opdrætslaks kan få en status, der ligner Bornholmerhanens. Trends kan skifte, tænker han.

- Vi tror, det kunne blive et Irma-orienteret produkt, rettet mod forbrugere, som tager en bevidst beslutning. Men vi er ikke så forsyningsstabile endnu. Vi afprøver vores marked og sonderer terrænet, siger Lars Ditlev.

Langsand Laks i Hvide Sande er den hidtil eneste opdrætter i Danmark, som har solgt laks kommercielt. Danish Salmon i Hvide Sande ventes at følge efter senere i år. Langsand Laks er ejet af pakkerier og forarbejdningsvirksomheder som Polar Seafood, AquaPri og Atlantic Sapphire, som aftager produkterne og sender dem videre ud på markedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078