23948sdkhjf

DesignLite er årets belysningsbutik

Lampebutikken DesignLite er udnævnt til årets belysningsbutik 2014. Det store showroom styrker onlinesalget – og omvendt, fortæller ejeren.
Mens stadig flere forretninger drejer nøglen om og bukker under for konkurrencen fra internethandel, så har lampebutikken DesignLite meldt sig ind i kampen og har derved opnået stor succes.

Nøglen til succes ligger i kombinationen af showroom og nethandel via butikkens webshop designlite.dk, vurderer butiksejer Mogens Kjær.

- Her i sommer er cirka halvdelen af vores omsætning foregået online, og nethandelen stiger støt, men vi kan slet ikke drive webshoppen uden at have et showroom. Nogle leverandører har ligefrem restriktioner, hvor de kræver, at vi har en fysisk butik, hvis vi skal være autoriseret leverandør, forklarer han.

Kunderne er meget bevidste om, hvad de går efter, og her spiller nettet en stor rolle.

- Vi får rigtige mange henvisninger fra internettet, og vi kan mærke, at kunderne har orienteret sig grundigt på webshoppen, når vi kommer i kontakt med dem. Mange vil gerne se varerne i butikken, inden de beslutter sig, så vi har også mange kunder, som kører fra Herning og Viborg, 50 km herfra. Og flere af dem fortæller, at de ellers plejer at køre til Aarhus for at kigge på design, men vores webshop bliver ved med at dukke op, når de søger efter lamper, og så bliver de nysgerrige efter at se butikken, siger Mogens Kjær.

Feedback fra kunderne tyder altså på, at den fysiske butik også styrker internethandelen.

- Kunderne ved, at der ligger en fysisk butik bag webshoppen, og at vi har status som autoriseret forhandler af mærkevarerne. Det giver stor tryghed, når man handler online, og det vægter kunderne højt, siger butiksejeren.

Årets belysningsbutik
Brancheforeningen Dansk Belysning har netop kåret DesignLite til årets belysningsbutik 2014. Prisen blev annonceret på Formlandmessen i Herning. Det er et stort skulderklap for en hård arbejdsindsats.

- Vi overtog butikken i juni 2008. Det var ikke det mest fordelagtige tidspunkt, fortæller Mogens på den jyske underspillede måde med henvisning til finanskrisen, som satte ind for fuld styrke dengang.

- I stedet for at skrue ned for aktiviteterne, valgte vi at satse hårdere og blandt andet flytte til vores nye domicil på 380 kvadratmeter. Og den satsning er naturligvis også noget, som leverandørerne har bemærket i forhold til en fordobling af omsætningen, siger Mogens Kjær.

DesignLite sælger lamper i alle prisklasser med hovedvægt på mærkevarer. De største varegrupper er de klassiske danske designmærker, der står for cirka tre fjerdel af butikkens omsætning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094