23948sdkhjf

Optiker-kæde kræver dobbelt betaling efter LIC-konkurs

En optikerkæde forsøger nu at få kunderne til at betale for varer, der allerede er betalt, efter konkursen i Lærernes Indkøbscentral.
Flere firmaer forsøger nu at begrænse deres tab ovenpå konkursen i Lærernes Indkøbscentral (LIC) i sommers. Det skriver Politiken.

Firmaerne tilbageholder blandt andet varer, som kunderne allerede har betalt hos LIC.

Optikerkæden Thiele har blandt andet sendt et brev ud til de kunder, som har købt briller eller kontaktlinser med rabat gennem LIC. Thieles direktør Rasmus Planck beklager i brevet, at LIC ikke har sendt de seneste måneders betalinger fra kunderne videre til Thiele på grund af konkursen.

- Vi vil derfor snarest vende tilbage til dig med en opgørelse over de manglende betalinger og forslag til afregning heraf, lyder det i brevet fra Thiele-direktøren.
Nogle kunder har også modtaget opkrævninger, selvom de allerede har betalt varen hos LIC.

Der er ikke mere at komme efter
Benedicte Federspiel, chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk udtaler til Politiken, at kunderne ikke skal betale to gange.

- Det er betalingstjenestelovens bærende princip, at hvis man har betalt til den rette kreditor, så binder betalingen, og eftersom forbrugeren har indgået aftalen med LIC, så er der ikke mere at komme efter, heller ikke for Thiele, udtaler hun.

Originalartikel: http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2369054/optiker-kaede-kraever-dobbelt-betaling-af-kunderne-efter-konkurskaos/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222