23948sdkhjf

Hummel anmeldt til Bagmandspolitiet

Efter et såkaldt dawn-raid har Konkurrencestyrelsen anmeldt Hummel til politiet. Selskabet og ledende personer risikerer bødestraf.
Et dawn-raid er et uanmeldt kontrolbesøg foretaget, mens virksomhederne mindst venter det. Det gennemføres af EU Kommissionen eller Konkurrencestyrelsen for at at sikre sig bevismateriale, hvis virksomheden mistænkes for at overtræde konkurrencereglerne, skriver Berlingske Business.

Sportsfirmaet Hummel er således blevet meldt til Bagmandspolitiet efter et såkaldt dawn-raid. Firmaet mistænkes for at stå bag omfattende og systematisk prisfusk.

- Sidste år var vi på kontrolundersøgelse hos Hummel for at afdække, om selskabet har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Kontrolundersøgelsen medvirkede til, at vi siden har politianmeldt Hummel, siger kontorchef Peter Langkjær, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Berlingske Business.

Hummel står derfor til en bøde i millionklassen, mens topchef Søren Schriver kan blive idømt en personlig bødestraf, såfremt Hummel kendes skyldig.

Politianmeldelsen er indgivet til Statsadvokaten for International og Økonomisk Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, der nu efterforsker sagen yderligere og afhører centrale personer.

Originalartikel: http://www.business.dk/detailhandel/hummel-politianmeldt-for-ulovlige-priser#
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082