23948sdkhjf

SuperBest skifter navn til Meny

SuperBest og Eurospar forsvinder til foråret. Dagrofa-koncernen åbner i stedet supermarkedet Meny. Den nye strategi byder også på organisationsændringer i toppen.
Med ny koncernstrategi stiller Dagrofa skarpt på detailforretningen og lægger SuperBest og Eurospar kæderne sammen.

Til foråret genopstår butikkerne i de to kæder i et helt nyt koncept, når det moderne fødevaremarked Meny slår dørene op.

Dagrofa fremlagde i dag en ny strategi for koncernen med hovedfokus på at skabe en vindende fødevareforretning i detail.

Det skal bl.a. ske med færre kæder og et skærpet fokus på stærke fødevarekoncepter. Derfor lægges kæderne SuperBest og Eurospar sammen i en helt ny landsdækkende fødevaremarked, Meny, som åbner i løbet af 1. halvår næste år.

- Vi ser, at grænsen mellem mindre supermarkeder og discount forsvinder. Hvis ikke butikker har en stærk forankring i lokalområdet eller er unikke på anden vis, så står de i dag over for et valg: Enten udvikler de sig til moderne fødevarebutikker eller til discountbutikker. I dagens marked findes der ikke en konkurrencedygtig position i midten, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa og tilføjer:

- I Dagrofa har vi ligget tæt på midten med vores kæder. Det tager vi konsekvensen af og satser på tre tydelige positioner med et klokkeklart fokus. Vi introducerer et nyt moderne fødevaremarked i samarbejde med købmændene. Vi fortsætter vores investering i discount, hvor der nu også gøres plads til storformat-butikker. Og vi fastholder og styrker vores ’lokale helte’ – de lokale købmænd, som er stærkt forankrede i nærmiljøet.

Meny-kæden etableres i samarbejde med de selvstændige købmænd, der i dag ejer en del af SuperBest- og Eurospar-butikkerne rundt om i landet. Meny kommer til at tilbyde en inspirerende indkøbs- og madoplevelse, hvor kunderne bliver mødt af et stort sortiment, friske ferskvarer og personlig service fra engagerede, dygtige fagfolk.

Nye tider for Kiwi-butikkerne
Ændringerne i Dagrofas kædekoncepter betyder også, at discountkæden Kiwi bliver suppleret med storformat-butikker. Det sker, når Kiwi efter planen rykker ind på langt mere plads i nye storbutikker. Dagrofa planlægger desuden fra 2016 at åbne Kiwi-kæden op for købmænd, der ønsker at konvertere deres butik til discount.

- Det vil ikke være alle butikker i SuperBest og Eurospar, der skal med ind i den nye Meny-kæde. De butikker, der er stærkt forankrede i deres lokalområde og vil drive en købmandsbutik på egne premisser, kan blive i Spar, mens de butikker, der ligger i områder, hvor prisen er afgørende, kan blive til en Kiwi-butik.

Vi har analyseret alle butikkerne og har en plan for, hvor vi ser dem. Men det er i sidste ende et valg, som de selvstændige købmænd selv skal træffe, siger Per Thau.

Farvel til topchef
I forlængelse af den nye strategi sammenlægges servicekontorerne bag Eurospar og SuperBest. De bliver fra årsskiftet samlet i et nyt Købmandshus, som både vil omfatte Meny, Spar, Min Købmand og Letkøb. Direktør for alle kæder i Købmandshuset bliver Jørgen Nielsen, som i dag er kædedirektør i SuperBest.

- Jeg glæder mig meget til denne udfordring og ser et stort potentiale i såvel Spar, Min Købmand, Letkøb og Meny. Ikke mindst med Meny skaber vi fornyelse og innovation – noget detailområdet virkelig trænger til. Vores omdrejningspunkt er en dyb kærlighed til mad og det faktum, at måltidet skal samle familien – ikke kun i weekenden, men hver eneste dag. Meny får landets bedste og største fødevaresortiment suppleret af personlig betjening fra dygtige fagfolk. Med Meny hæver vi barren for, hvad et fødevaremarked kan og skal tilbyde kunderne, siger Jørgen Nielsen.

Ændringerne i organisationen betyder, at Michael Østergaard forlader sin stilling som direktør i Købmandshuset per 1. januar 2015 til fordel for egne udfordringer.

Også i Dagrofas grossist og foodservice forretninger – FoodService Danmark og Super-Gros samt den grønlandske detailforretning Pisiffik – slår den nye koncernstrategi igennem. Hér medfører den bl.a. et stramt kundefokus, øget fokus på ferskvarer og fortsat jagt på øget lønsomhed og procesoptimeringer.

Et længe planlagt direktørskifte sker også i SuperGros, hvor Carsten Christiansen fratræder som administrerende direktør den 1. oktober, og Lars Arnløv Jørgensen overtager posten. Carsten Christiansen fortsætter med ansvaret for Grønland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109