23948sdkhjf

Kontaktløst dankort klar i 2015

En aftale, der netop er indgået mellem Detailhandlen, bankerne og Nets betyder, at Dankortet fra sommeren 2015 bliver udstyret med en kontaktløs funktionalitet.
Det baner vejen for hurtigere betalinger for forretningerne og større bekvemmelighed for forbrugerne. Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

Siden den brede aftale i 2013 om Dankort er det første vigtige skridt nu taget i forhold til videreudvikling af Dankortet i takt med de muligheder og forventninger, der er til et moderne betalingskort. Fra tredje kvartal 2015 vil alle nye Dankort og Visa/Dankort blive udstedt med en kontaktløs funktionalitet, der gør det muligt at gennemføre lavværdikøb på op til 200 kr. uden indtastning af PIN. Udskiftningen af de eksisterende kort vil ske i takt med, at de udløber.

- Denne aftale betyder, at Dankortet tager et vigtigt skridt ind i fremtiden i forhold til at forblive et stærkt og foretrukket betalingsalternativ for danskerne. Det har stor betydning for danskerne, og det er vigtigt for detailhandlen, vurderer Henrik Hyltoft, Markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Et tidssvarende Dankort
Dankortet er det mest udbredte og billigste nationale betalingskort, og skal ifølge Dankort-aftalen, der blev indgået i 2013, være teknologisk tidssvarende, så kortet løbende opdateres i forhold til den teknologiske udvikling, markedskrav og brugerønsker, der er til et moderne betalingskort. Og dette er første vigtige milepæl på den rejse:

- Dankortet har påbegyndt en rejse, der byder på udvikling og nye muligheder. Vi håber denne rejse vil fortsætte, så Dankortet kan forblive billigt, nemt og effektivt, i takt med det gradvist bringes ind i en mere digital verden, siger Bo Nilsson, CEO i Nets.

- Dankortet er en vigtig del af den danske betalingsinfrastruktur og vi bakker op om Dankortet og er glade for at Dankortet udvikler sig i takt med de nye muligheder og markedskrav, som gælder i dag, siger Niels Skylvad fra Sydbank, der er en af bankernes repræsentanter i Samarbejdsforum.

Kontaktløs betaling uden indtastning af PIN for småbeløb vil forkorte ekspeditionstiden, øge bekvemmeligheden for brugerne og generelt betyde, at betalingskort bliver et endnu stærkere alternativ til kontanter, som i dag bliver foretrukket af mange til at gennemføre småbetalinger. At flere betaler med kort frem for kontant vil medføre færre omkostninger til at håndtere en betaling - til glæde for hele samfundet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125