23948sdkhjf

Supermarkeder har rekordsalg på medicin

Omsætningen på den liberaliserede håndkøbsmedicin stiger i supermarkedet - muligvis som en følge af, at større mængder af smertestillende skal købes på recept.
Mens politikere og organisationer diskuterer, om apotekerne skal bevare deres monopol, køber danskerne mere og mere medicin i supermarkeder og på servicestationer. Det skriver Dansk Handelsblad.

Således steg supermarkedernes omsætning på den medicin, som de må sælge, med 6 procent til 430 mio. kroner fra 12 til 13 og nåede dermed rekord siden liberaliseringen i 2001. Det viser statistik fra Sektor for National Sundhedsdo-kumentation og Forskning ved Statens Serum Institut.

Omsætningen på håndkøbslægemidler lå i 2013 på 2,1 mia. kroner, hvilket er et lille fald fra 2012 til 2013. En af år-sagerne kan være, at en storsællert som det smertestillende præparat Paracetamol, der også sælges som Panodil og Pa-mol, fra 1. oktober ikke længere kunne købes i glas med 100 eller flere uden en recept. Mens Paracetamol er liberaliseret i pakker med ti styks, har større pakker hele tiden været forbeholdt apoteket.

Læs mere i Dansk Handelsblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159