23948sdkhjf

Arnold Busck - Fra minus til plus

Bogkæden Arnold Busck har overvundet krisen, og kan nu efter flere år med underskud fremvise plus på bundlinjen.
Den familieejede bogkæde Arnold Busck har gennemgået alle forretninger med en tættekam. Det har kostet tre butikker livet. Det skriver Børsen.

Butikkerne i Hundige, Hellerup og Helsingør måttet lade livet i starten af 2013. Andre butikker er blevet reduceret i areal, mens huslejen også er blevet genforhandlet, hvor dette har været muligt.
Kædens arbejde med en stram omkostningsstyring har stoppet blødningen. Arnold Busck havde i 2012 et underskud på 10,8 mio. kr. Men underskuddet blev i det seneste regnskab vendt til et overskud på 3,9 mio. kr. En forbedring på i alt 14,7 mio. kr.

Et skridt på vejen
Forandringerne er ifølge den administrerede direktør kun et skidt på vejen.

-Det er selvfølgelig utrolig glædeligt, at vi har vendt forretningen og har en positiv bundlinje, men det bliver først rigtig positivt, når der også er vækst i omsætningen, siger Helle Busck Fensvig ifølge Børsen.

Presset af supermarkederne
Sammen med resten af boghandlerbranchen bliver Arnold Busck udfordret af supermarkeder, som blandt andet bruger bestseller bøger til at lokke kunderne til.

Denne priskrig går hårdt udover boghandlernes indtjening.

Ifølge detailhandelsekspert, Mai Thomsen, skal boghandlere satse på, at tydeliggøre forskellen på at handle hos dem og i supermarkedet.

- Danskerne vil gerne have lave priser, men hver gang vi laver en forbrugerundersøgelse, så er det oplevelsen af værdi for pengene, og at gøre den gode handel, der tæller mere. Så man skal nok mere slå sig an på at være rådgiver og bruge butikkerne som ramme for events på en anden måde, end man kan i supermarkederne, siger Mai Thomsen fra Retail Institute Skandinavia.

Mangler butik i Aarhus
Arnold Busck fortsætter arbejdet med at effektiviserer butikkerne på landsplan. Der er pt ingen konkrete planer om lukninger af butikker. Men fokus er stadig på trimning af kædens butikker. Sådan lyder meldingen fra Helle Busck Fensvig.

Hun udtaler desuden, at de er godt tilfreds med det butiksnet de har nu, men at de mangler en butik i Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078