23948sdkhjf

Maria Black og Moss Copenhagen indgår forlig

Maria Black Jewellery og Moss Copenhagen har indgået forlig i en principiel sag om kopiering, der indebærer at Moss Copenhagen skal fjerne smykkerne fra hylderne.
Det for nyligt indgåede forlig imellem Maria Black Jewellery ApS og Moss of Copenhagen ApS er udfaldet af en sag, der for Maria Blacks vedkommende er af principiel karakter. Det skriver Maria Black i en pressemeddelelse.

- Som mange andre virksomheder, der arbejder med design og mode, oplever vi ofte at blive kopieret. Uskyldige look-a-likes, tildeler vi ikke nogen synderlig opmærksomhed - i nogen tilfælde oplever vi det endda som et lille skulderklap, når særligt andre smykkedesignere bifalder vores design - udover at det kan være sundt for virksomhedsstrukturen at vi konstant holder fokus på egen originalitet og brandværdi, konstaterer Nicholas Hüttemeier, der er Administrerende Direktør for Maria Black Jewellery ApS, og påpeger den væsentlige grænse, der eksempelvis ligger til grund for det nylige mellemværende.

- Når de små designefterligninger, bliver til direkte rip-offs er det dog problematisk. Når det dertil omhandler et design, som er signatur for vores forretning, tager vi det yderst alvorlig. Det handler i ligeså høj grad om, at vi har et ansvar på vores kunders vegne som, at en forveksling af Maria Black og et design i en kvalitet vi intet kendskab har til - og derfor ikke kan stå inde for - kan risikere at påvirke os i en negativ retning, fastlår Hüttemeier om baggrunden for sagen, som fredag d.5.9.2014 blev forligt i Sø- og Handelsretten.

- Forliget indebærer at Moss of Copenhagen ApS skal tage varerne af markedet og det er en sejr for os. Det var vores hensigt med sagen og vi er tilfredse. Det handler om et princip, som vi vil fortsætte med at håndhæve, siger Nicholas Hüttemeier om forliget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125