23948sdkhjf

FDIH ærgrer sig over nye portostigninger i 2015

Post Danmark bebuder prisstigninger i 2015, der bliver mærkbare for e-handlen, selv om antallet af pakker fortsat vokser.
Faldet af breve er nemlig så stort, at de manglende indtægter hentes på pakker og erhvervsbreve. FDIH er utilfreds med de stigende portopriser.

Der er fortsat et stærkt fald i brevmængden i Danmark, og i forhold til år 2000 sendes der i dag godt 1 milliard færre breve.

Alene i første halvår af 2014 er brevmængden faldet med 11 pct. Det fortsatte fald i brevmængden får Post Danmark til at øge portopriserne.

Fra 1. januar 2015 stiger priserne, mest især på frimærkefrankerede breve, men også portoen på stor- og maxibreve samt pakker stiger, selv om der faktisk bliver flere af disse forsendelser – fra e-handel. Post Danmark peger selv i sin pressemeddelelse om prisstigningerne på, at den stigende e-handel ikke bare giver flere pakker, men også flere tunge breve, og derfor er FDIH skuffet over de stigende priser.

- Det er ærgerligt, at Post Danmark øger prispresset på forsendelserne fra e-handlen, fordi det truer vores konkurrenceevne i forhold til udenlandske konkurrenter. For en dansk netbutik, der sender fx 120.000 storbreve på op til 500 gram, vil det betyde en ekstra omkostning i omegnen af 150.000 kr. årligt. I den nuværende konkurrencesituation kan den omkostning næppe hentes direkte hos kunderne, og derfor vil det reducere butikkernes indtjening mærkbart, siger Annette Falberg, adm.direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22