23948sdkhjf

Her er finalisterne til Sallings Fødevarepris

11 passionerede, danske fødevareproducenter dyster om at vinde Fødevareprisen 2014.
Dommerne ved Fødevareprisen 2014 har haft travlt med at smage sig igennem 76 forskellige danskproducerede fødevarer - alt fra lyngrøget laks og hvidløg til nordisk isdessert og røget rapsolie.

Efter udvælgelsen er de ypperste repræsentanter for eksklusive fødevarer fundet, og den endelige vinder vil blive kåret i stormagasinet Salling i Aarhus torsdag den 23. oktober fra kl. 10.00-13.00.

I alt har 76 virksomheder fra hele landet - store som små - indsendt produkter til Fødevareprisen 2014, og 12 produkter skal nu kæmpe om hovedpræmien, der belønnes med 100.000 kr. Ud over Fødevareprisen 2014 skal der også kåres vindere inden for ”Mest innovative produkt” og ”Bedste emballagedesign” - begge priser præmieres med 10.000 kr. hver.
Sidst men ikke mindst skal ”Publikumsprisen” kåres. Her har forbrugerne haft mulighed for at stemme det produkt ind, som de ikke vil undvære i deres køkken. Vinderen af Publikumsprisen modtager 7.500 kr.

Fødevareprisen 2014 er indstiftet med støtte fra Sallingfondene og uddeles i samarbejde med F. Salling A/S, Jyllands-Posten og Food Organisation of Denmark.

Alle danske fødevarevirksomheder har haft mulighed for at indstille et eller flere produkter, produceret af danske råvarer.

Finalisterne til Sallings Fødevarepris 2014

Delikatesser
• Rævhede skinke - Langtidsmodnet, koldrøget, krydret skinke af svinekød, Rævhede Naturprodukter, Aabybro
• Fennikel Salami – Ekstra tørret salami efter klassisk opskrift med pikant smag af fennikel Aalbæk specialiteter, Billund

Fisk/skaldyr
• Lyngrøget laks – Laks koldrøget over Vesterhavslyng, Klausens Fisk og Skaldyr, Hune Blokhus

Frugt/grønt
• Lottes hvidløg – Økologiske, danskdyrkede hvidløg, Lottes Hvidløg, Faxe

Kød og fjerkræ
• Dansk kronhjort - Mørbrad fra dansk kronhjort – Rævhede Naturprodukter, Aabybro
• St. Lyngdal baconpølse – lavet af kød fra frilandsgrise og limousinekalve, St. Lyngdal, Sorring

Mejeri
• Mammen Danablue+60 – Dansk blåskimmelost fra Drøsbro Mejeri, Thorsø
• Winter Spring, nordisk isdessert baseret på kamilleis og æblesorbet, WS Group, København

Vin, øl og spiritus
• Pomé – Aperitif-brændevin fremstillet af friskpresset fynsk æblemost lagret på egefade, Aqua Vitae Sydfyn, Skaarup
• Young Rye, June 2014 –Whisky fremstillet af dansk rug og lidt byg fra Vestjylland. Stauning Whiskey, Skjern

Øvrig kolonial
• Røget koldpresset rapsolie – Dansk koldpresset rapsolie røget over bøgeflis, Samsø Landkøkken, Samsø
• Æblemost med ribs og solbær – Frisk most fremstillet af danske discoveryæbler tilsat solbær og ribs, Mariendal Mosteri, Grenå
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281