23948sdkhjf

Dårligt nyt: Stort fald i detailsalget

Omsætningen i detailbutikkerne faldt med 0,9 procent fra august til september 2014. Det store fald i detalsalget er ærgerlig nyhed for dansk økonomi. Det skriver Dansk Erhverv.
Dagens tal fra Danmarks Statistik viser, at detailomsætningen faldt i september 2014. Omsætningen faldt med 0,9 pct. i forhold til august 2014, når tallene er renset for prisudvikling og sæsonudsving. Detailomsætningen er med dagens tal faldet med 0,3 pct. i 3. kvartal i forhold til 2. kvartal.

Forbrugerne påvirkes af strøm af dårlige nyheder
- Det er i sagens natur en trist nyhed, at detailomsætningen ikke bare faldt i september, men tog et ret stort dyk nedad. Det store fald er desværre et tegn på, at forbrugerne påvirkes af tiltagende strøm af dårlige økonomiske nyheder fra verden omkring os, og derfor beholder pengene på kontoen. Med dagens tal er det ikke længere så sandsynligt, at detailsalget og det samlede privatforbrug efter årevis med modgang tager noget større spring opad i 2014, hvilket der ellers er behov for hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at holde fast i blot en lille vækstfremgang i dansk økonomi, vurderer økonom Mira Lie Nielsen fra Dansk Erhverv.

Mindst fremtidstro hos detailhandlen
- Ved Dansk Erhvervs seneste medlemsundersøgelse i oktober var netop virksomheder i detailbranchen nogle af de som troede mindst på omsætningsfremgang, og samtidig at hverken investeringer eller antallet af ansatte i branchen vil øges det kommende års tid. Selvom man skal passe på med at lægge for meget i et enkelt tal, så har vi med dagens tal desværre fået en stærk indikation på, at forbrugerne fortsat er meget forsigtige, og at forbrugsopsvinget måske er aflyst inden det egentlig er kommet i gang, afslutter Mira Lie Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094