23948sdkhjf

Hver tredje netbutik forventer stor stigning i julesalg

Hver tredje netbutik venter en stigning på mindst 10 procent i julehandlen i forhold til året før, viser tal fra FDIH.
Julen er de glade forventningers tid, ikke mindst i nethandlen, hvor mere end hver tredje netbutik venter en stigning på mindst 10 procent i julehandlen i forhold til året før, viser en undersøgelse blandt FDIH’s medlemmer i slutningen af oktober.

- Julen er afgørende for mange netbutikker, fordi de henter en stor del af årets omsætning i netop november og december. Så det er rigtigt glædeligt, at forventningerne er høje, og alt peger jo på, at vi igen i år sætter markant omsætningsrekord. FDIH’s første estimat på årets julehandel online ligger på over 2 mia. kr., og dermed runder e-handel mindst 20 procent af julesalget - altså bliver hver femte julegave i år købt på nettet, siger administrerende direktør Annette Falberg.

Over halvdelen af netbutikkerne henter mere end 20 procent af årets omsætning i november og december. Faktisk henter hver 10. netbutik over 40 procent eller mere af årets omsætning i løbet af de to måneder, så der er udsigt en travl tid.

Netbutikkerne har god grund til de høje forventninger, da e-handlen i år tegner til ny rekordomsætning for hele 2014 på over 72 mia. kr. Det afspejler sig også i FDIH’s undersøgelse, hvor seks ud af ti svarer, at årets handel indtil nu svarer til deres forventninger, ligesom tre ud af fire butikker oplever, at kundernes køb i gennemsnit enten er på niveau (46 procent) med året før, eller højere (28 procent).

- For langt de fleste butikker, der er velforberedte til julen, og som går i gang i god tid, er der udsigt til endnu en god jul på nettet. Men kampen om kundernes gunst er hård, og med nye tiltag som udsalgsdagen ”Black Friday” den 29. november skal man være hurtig til at tilpasse sig. Jeg er dog sikker på, at de fleste butikker nu er klar og knapt kan vente, siger Annette Falberg.
Læs mere om: FDIH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126