23948sdkhjf

Kassedamerne har markant færre sygedage

Sygefraværet er faldet med næsten en fjerdedel på fire år, mens det generelle fald er på 8 procent
En salgs- og servicemedarbejder i handlen havde i gennemsnit 6,25 sygedage i 2013, og det er et fald på næsten to dage - eller 23,5 procent siden 2010. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Det skriver Dansk Handelsblad, der udkommer i dag.

I samme periode er mængden af sygedage på hele arbejdsmarkedet faldet med kun 8,2 procent.

Der kan ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, professor emeritus Flemming Ibsen, være flere årsager til det faldende sygefravær.

- De klassiske forklaring er, at der de seneste år har udviklet sig en ret så bastant krisebevidsthed, der betyder, at man af skræk for at blive fyret under næste fyringsrunde, i højere grad går på arbejde, når man er halvsyg, mens man under højkonjunkturen ville være blevet hjemme, siger arbejdsmarkedsforskeren, der også peger på en forbedring af arbejdsmiljøet som en faktor.

- Har ledelsen gjort noget for at forbedre arbejdsmiljøet, kan det også betyde færre sygedage, ligesom det mindre pres, der er, når omsætningen måske er faldende, og der er færre kunder, kan være en forklaring, siger Flemming Ibsen.

En kvindelig salgs- eller servicemedarbejde havde i 2010 9,98 sygedage, mens tallet i 2013 var faldet til 7,66 dage. De mandlige medarbejdere havde i 2010 6,31 sygedage, hvilket var faldet til 4,79 dage i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112