23948sdkhjf

Apoteker ind i supermarkeder

Dagligvarehandlen følger med stor interesse den kommende apotekerlov, der stiler mod flere apoteker i detailbutikker.
Danskerne skal i flere dele af landet kunne gå på apoteket i et supermarked på linje med, at de kan gå på posthuset i supermarkedet, skriver Dansk Handelsblad.

Men både detailhandlen og apotekerne understreger over for Dansk Handelsblad, at det afhænger af de retningslinjer, sundhedsminister Nick Hækkerup stiller op for at etablere shop-i-shop-apoteker i supermarkeder og hos materialister.

Hos Coop siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen:
– Ja, vi er meget interesseret i at få shop-i-shop-apoteker i vores butikker. Det vil forbedre servicen over for vores kunder, gøre vores butikker mere attraktive og være en ekstra indtægtskilde.
Han tilføjer, at det er for tidligt at sige, hvor mange apoteker, Coops vil kunne etablere.
– Men vi kan se mange steder, hvor der er behov hos kunderne, fordi der er langt til det nærmeste apotek, og hvor vi har pladsen. Retningslinjerne for shop-i-shop-løsningerne er endnu ikke på plads. Først når de er det, vil vi kunne blive mere konkrete, siger han.

Hos Dansk Supermarked siger pressechef Mads Hvidtved Grand:
– Vi er på kundernes vegne skuffede over, at det ikke bliver muligt via en gennemgribende liberalisering af apotekerloven at indføre reel konkurrence på markedet. Det er en forpasset mulighed, som de danske forbrugere betaler prisen for. Allerede i dag driver vi shop-in-shop-apoteker. Planerne for at ekspandere dette område holder vi imidlertid indtil videre for os selv.
Afhænger af reglerne.

I Dagrofa siger kommunikationsdirektør Markela Dedopoulos:
– Som udgangspunkt er vi positive overfor ideen, men det afhænger af, hvordan og på hvilke vilkår, det kan etableres. Og det vil ikke være alle butikker, der har plads til et apotek.

I Matas-kæden siger informationschef Henrik Engberg Johannsen:
– Når en ny apotekerlov er vedtaget, vil vi kigge på reglerne for etablering af apotek som shop-i-shop i detailhandelsbutikker. De endelige lovkrav bliver afgørende for, om regeringens shop-i-shop ønsker får nogen udbredelse i detailhandlen – herunder i Matas, siger Henrik Engberg Johannsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078