23948sdkhjf

Købmænd: Liberalisering af planlov vil slå små butikker ihjel

Men de små butikker er allerede på vej i døden, mener ekspert.
Udkantsdanmark og planloven blev med Venstres udspil om at give eksempelvis Bilka lov at bygge, hvor kommunerne siger ja, til en del af den kommende valgkamp.

Men at lade kommunerne selv bestemme, kan tage omsætning fra butikkerne i bymidter og på landet, mener De Samvirkende Købmænd (DSK).

- De fire-fem nye hypermarkeder, som Bilka gerne vil have, vil flytte en omsætning på 3-5 mia. kr. fra eksisterende butikker i bymidterne og i landdistrikterne, hvad der rigtigt mange steder vil medføre en ødelæggende butiksdød til stor skade for bosætning og huspriser i Udkantsdanmark, siger direktør i DSK John Wagner i en pressemeddelelse.

Men det er en myte. Den lille købmand er nemlig stort set allerede død og begravet, mener detailhandelsekspert Bruno Christensen fra Retail Institute of Scandinavia ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

- Efter 50 års arbejde med dansk detailhandel siger min erfaring mig, at enhver ny butik skaber nye strukturer. Den butiksdød, som nogen nævner i forhold til dette forslag, den har fundet sted de seneste 30-40 år. Når man ser på antallet af små købmænd, så er der ikke mange flere end 700-800 tilbage, og i de større byer er det discountbutikkerne, der har overtaget, siger Bruno Christensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han mener, at de sidste købmænd skal kæmpe for deres eksistensberettigelse ved at være mere kreative, og at truslen kommer fra discountbutikker og nethandel.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079