23948sdkhjf

Mønter og sedler forsvinder i butikken

Det nye kontaktløse Dankort kan give kontanterne et afgørende knæk som betalingsmiddel i butikken
Stadig færre danskere hiver mønter eller sedler frem af pungen, når de skal betale ved kassen i supermarkedet, og tendensen kan blive forstærket, når danskerne i år og næste år begynder at modtage konvolutterne med deres nye kontaktløse Dankort. Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev og i avisen, der udkommer i morgen.

– Når de kontaktløse Dankort først kommer, så falder den sidste begrundelse for at gå med kontanter. De fleste danskere vil ikke have noget at bruge kontanter til. Selv på et loppemar-ked kan du jo betale med MobilePay, men der vil stadig være udfordringer i forskellige sam-menhænge, som for eksempel hvordan man giver børn penge til at købe en is, siger profes-sor Jan Damsgaard fra CBS, Handelshøjskolen i København, der blandt andet har medvirket til udviklingsprojektet ”Fremtidens penge”.


Kunderne betaler i dag med kontanter ved 29 procent af indkøbene i butikkerne i Coop Danmarks kæder, og brugen af kontanter er hidtil faldet med et par procent om året og bli-ver afløst af Dankort og internationale betalingskort.




Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141