23948sdkhjf

Ledere får stress af egne ambitioner

For de unge ledere spiller familielivet også en rolle.
Når lederne på de danske virksomheder får stress, er årsagen næsten altid arbejdsforhold og ledernes egne ambitioner, skriver organisationen Lederne i sit nyhedsbrev.

For de unges vedkommende spiller familielivet dog også en stor rolle som stressfaktor. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Lederne. Undersøgelsen er baseret på svar fra 8.177 ledere.

Næsten hver femte leder, 18 procent, har inden for de seneste to uger følt sig stresset ”hele tiden” eller ”ofte” følt sig stresset, mens 34 procent har følt sig stresset ”sommetider”.

Som årsag angiver 53 procent af lederne arbejdsforhold, og 50 procent peger på egne forventninger og ambitioner.

Omkring hver fjerde leder, 27 procent, svarer: ”Mit familieliv/privatliv”.

- Undersøgelsen viser, at det for langt de fleste ledere er selve lederjobbet og de ofte meget store forventninger, lederne har til sig selv, som fører til stress. Lederne kræver meget af sig selv – både på jobbet og på hjemmefronten – men følelsen af stress må ikke blive en hverdagsfølelse, som bliver overset eller negligeret. Den skal tages alvorligt og have opmærksomhed, så det ikke fører til sygdom på længere sigt, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Trine Dilèng.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068