23948sdkhjf

Danskerne vil handle i fysiske butikker

Størstedelen af danskerne vil købe ind i en fysisk butik, viser undersøgelse
Inden forbrugerne beslutter sig for at købe en given vare, konsulterer de internettet flittigt, viser en kortlægning af danskernes søge- og købsadfærd på nettet, som Eniro Danmark har foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

Det skriver Eniro i en pressemeddelelse.

Ni ud af ti svarer i undersøgelsen, at de søger informationer om produkter, de overvejer at købe, inden de beslutter sig for et eventuelt køb.

Men når det kommer til et egentligt køb, foretrækker størstedelen af danskerne endnu butikken på det lokale handelsstrøg. Særligt når der er tale om produkter inden for pleje og sundhed eller dagligvarer, hvor henholdsvis 80 og 90 procent af danskerne går i butikken, frem for at handle på nettet.

- Selvom størstedelen af danskere søger informationer om produkter på nettet, er der altså en stor præference for at købe dem i lokale butikker, og derfor er det fortsat vigtigt for mindre virksomheder og butikker, at de er søgbare på nettet, så forbrugerne kan finde frem til dem, siger Allan Jakobsen, administrerende direktør i Eniro Danmark.

Rejser og oplevelser købes på nettet
Når det kommer til produkter inden for elektronik og hårde hvidevarer, foretrækker seks ud af ti danskere at købe i en butik. Det samme gælder for 69 procent, når det drejer sig om produkter i kategorien sport og fritid, 77 procent, når det gælder bolig og livsstil og 71 procent, når der skal købes tøj og mode. Eneste produktkategorier, hvor et flertal foretrækker at handle på danske eller udenlandske hjemmesider, er, når det kommer til medier og underholdning samt rejser og oplevelser.

Undersøgelsen er gennemført af Radius Kommunikation på vegne af Eniro Danmark i perioden fra den 26. september til 8. oktober 2014. Data er indsamlet gennem Epinions befolknings­panel, hvor i alt 2.009 personer har deltaget. Data er vejet i forhold til alder, køn, region og uddannelse, så undersøgelsen er at betragte som repræsentativ i forhold til den danske befolkning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078