23948sdkhjf

Coop efter super-resultat: Vi er på rette vej

Fremgang i indtjeningen, forbedringer i alle kæder og flere fordele for medlemmerne har præget Coop i 2014
- Med en ny strategisk retning, Sammen om bedre mad, med massiv vækst i antal medlemmer og med store investeringer i digitalisering og i moderniseringer af butikker, er det tilfredsstillende at konstatere, at vi er på rette vej med en fordobling af vores resultat, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander om Coops resultat for 2014.

Fordobler resultatet
Coop inklusiv de selvstændige brugsforeninger opnåede i 2014 en omsætning på 44,7 milliarder kr. (eksklusiv moms) i de 1217 butikker - Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma, og de to netbutikker, coop.dk og irma.dk - mod 44,4 milliarder kr. i 2013.

Det samlede EBIT-resultat for Coop inklusiv brugsforeningerne blev 523 millioner kr. mod 235 millioner kr. året før.

Coop Danmark A/S – ekskl. brugsforeningerne - har opnået et EBIT-resultat på 329 millioner kr. mod 85 millioner kr. året før.

Brugsforeningerne opnåede et EBIT-resultat på 194 millioner kr. mod 150 millioner kr. året før.

En glad direktør
- Alle vores kæder har præsteret markant fremgang, og vi kan konstatere, at alle fem er på rette vej. Kvickly har præsteret sit bedste resultat nogensinde, ikke mindst i kraft af, at de Coop ejede varehuse for første gang giver samlet overskud. SuperBrugsen har fortsat sin fornemme udvikling med et resultat, der næsten er dobbelt så godt som året før. Dagli´Brugsen har på et marked i tilbagegang præsteret fremgang. Irma har igen løftet sin indtjening. Og Fakta, der i 2013 gav rekord-underskud, har forbedret den basale drift, men har stadig underskud, siger adm. direktør Peter Høgsted og tilføjer:

- Som medlemsejet virksomhed er et centralt mål at øge medlemsfordelene. I løbet af 2014 har medlemmerne fået udbetalt 201 millioner kr. i point, som kan anvendes til at betale varer med. Det er en stigning på 31 procent fra 153 millioner kr. året før. Antallet af medlemmer er steget med 90.000, og der er nu 1,5 million medlemmer.

Coops målsætning for indtjeningen i 2015 er at forbedre resultatet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22