23948sdkhjf

2014 gav bundrekord i praktikpladser

Nedgangen i antallet praktikpladser fortsætter i 2015, men mængden af uddannede dækker behovet lige nu, mener DSK.
Kun 3760 unge fik en praktikplads inden for detailhandlen i 2014, og det er det laveste tal siden 2000, viser en statistik fra Uddannelsesnævnet for de merkantile uddannelser.

Det skriver Dansk Handelsblad i stnyhedsbrev.

Nedgangen fortsætter i år.

Således er der fra 1 januar til 31. marts kun indgået 564 uddannelsesaftaler, og det er et fald på 2 pct. fra samme periode sidste år.

Underdirektør i De Samvirkende Købmænd, DSK, Claus Bøgelund Nielsen, mener, at faldet er udtryk for, at der i dag er færre butikker i detailhandlen, og at den udvidede åbningstid i specielt dagligvarehandlen øger behovet for fleksible medarbejdere.

- En elev skal arbejde sammen med en erfaren medarbejder, og det vil ikke altid kunne lade sig gøre med de udvidede åbningstider. Derudover har butikkerne ikke altid mulighed for at beholde de elever, de har uddannet. Det faldende antal elever kan derfor også være et udtryk for, at behovet for uddannede salgsassistenter er faldet, siger Claus Bøge-lund Nielsen, og tilføjer, at nethandlen har været med til at lukke butikker i detailhandlen.

I 2000 blev der underskrevet i alt 4453 kontrakter mellem en elev og en butiksejer, og i 2010, da kurven toppede, blev der indgået i alt 4970 uddannelsesaftaler inden for detailhandlen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063