23948sdkhjf

Softgun-leverandør betaler bøde for at diktere priser

Firmaet ActionSportGames har accepteret en bøde på 320.000 kroner for at forhindre forhandlere i at sænke prisen på hardballudstyr.
Prisaftaler er en klar overtrædelse af konkurrenceloven og betyder oftest højere priser for forbrugerne, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:

- Sagen er endnu et eksempel på, at en leverandør har forhindret forhandlere i selv at bestemme prisen – herunder at sætte prisen ned. Forbrugerne kommer til at betale for meget, når ulovlige aftaler sætter konkurrencen ud af kraft.

ActionSportGames er en stor, dansk leverandør af udstyr til hardball – en aktivitet, der minder om paintball.

ActionSportGames betaler en bøde på 320.000 kroner for i en periode på omkring et år fra 2011 til 2012 at forhindre forhandlere i at sælge deres hardball-udstyr billigere end de priser, ActionSportGames selv havde fastsat.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøgte sagen efter at have modtaget et tip og vurderede, at der var tale om bindende videresalgspriser.

Bindende videresalgspriser er en klar overtrædelse af konkurrenceloven, og derfor sendte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sagen videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK.

De seneste år har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og SØIK’s efterforskning blandt andet ledt til bøder for bindende videresalgspriser til følgende virksomheder: Vila (1,6 mio. kr.), Georg Jensen (1 mio. kr.), BSH Hvidevarer (1,5 mio. kr.), Unilever (1,5 mio. kr.), Miele (1,5 mio. kr.) og Witt Hvidevarer (1,1 mio. kr.).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08