23948sdkhjf

Finansieringskæmpe søger danske detailbutikker

Mellemstore virksomheder med udfordringer får en ny finansieringskilde, efter långivningsselskabet Gordon Brothers har rettet fokus mod danske fødevareproducenter og detailbutikker.
De danske virksomheder, som står over for udfordringer, men som har svært ved låne penge til den fortsatte vækst, får nu en hjælpende og pengefyldt hånd fra udlandet.

Således har rådgivnings- og finansieringsselskabet Gordon Brothers Group gennem datterselskabet Gordon Brothers Europe (GBE) udset sig Danmark som et af de mest attraktive områder at træde til med långivning og vejledning til virksomheder.

Fakta: GBE’s lån til Tvilum

Gordon Brothers Finance Company lånte i februar €10,5 (78 mio. kr.) ud til Tvilum ApS i samarbejde med Gordon Brothers Europe. Lånet er et såkaldt ‘term loan’, der dækker over et lån med fastsat løbetid og afvikling.

Som sikkerhed for lånet har Tvilum stillet med maskineri og udstyr, ejendom og inventar. Det er endvidere aftalt, at Gordon Brothers Europe kan købe Tvilums grund og bygninger for 50 mio. kr., hvis de aftalte vilkår brydes.

Til gengæld kan Tvilum altså trække på den særlige viden og ekspertise, som Gordon Brothers Europe har opbygget siden grundlæggelsen i 1903, til at gennemføre den turnaroundplan, der skal give overskud allerede i indeværende regnskabsår.

Læs hele historien på vores søsterportal, Wood Supply, her.
- Danske virksomheder er kommet sig hurtigere oven på den finansielle krise, end man ser det i andre lande, og derfor leder flere virksomheder efter alternative finansieringskilder, mens de restrukturerer sig og ser frem mod yderligere vækst, siger Eli Appelbaum, der er adm. direktør for Investment & Finance i GBE, om motiverne til at kigge mod Danmark.

Konkurrerer ikke med banker
Han mener endvidere, at det danske marked er attraktivt, fordi der ikke findes mange konkurrenter, der har samme speciale som GBE.

- Vores lån konkurrerer ikke med de traditionelle långivere og banker, fordi vi stiller penge til rådighed i situationer, hvor andre ikke gør det. Derfor er vores investeringspraksis også specialiseret til at hjælpe virksomheder, der gennemgår en forandringsperiode og som opererer inden for vores målgruppe, understreger Eli Appelbaum.

Udkig efter flere brancher
Konkret har GBE allerede foretaget sit første udlån til en dansk virksomhed i form af møbelproducenten Tvilum, som – efter flere år med røde tal på bundlinjen – har lånt 78 mio. kr. til at gennemføre en turnaround.

Branchen er dog ikke det vigtigste for GBE, som finder sine investeringer fra et bredt udsnit af områder.

- GBE er specialister inden for omstrukturering. Uagtet den forretningsmæssige udfordring, så arbejder vi i partnerskab med virksomheder og interessenter om at gennemgå og strømline organisationen som et hele. Vi er på udkig efter muligheder i virksomheder med mange aktiver, eksempelvis inden for detailhandel, forbrugerprodukter, fremstilling, distribution, byggeri, energi og lignende, siger Eli Appelbaum og tilføjer, at virksomheden gerne skal være af en størrelse, hvor omsætningen ligger på 375 mio. kr. årligt og op.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078