23948sdkhjf

"Womens Night” i Bauhaus var ikke kønsdiskriminerende

Varehuset handlede ikke i strid med ligestillingsloven.
Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at Bauhaus ikke handlede i strid med ligestillingsloven, da kæden i 2014 afholdt et arrangement særligt for kvinder i deres 16 varehuse.

Det skriver Dansk Erhverv.

I september 2014 inviterede Bauhaus sine kunder til et åbent hus arrangement i alle 16 varehuse under overskriften ”Womens Night”.

Som titlen antyder, var formålet med arrangementet at lave en event, hvor der var fokus på emner, som typisk tiltaler kvinder, eksempelvis indretning og designtips.

En mand klagede

Bauhaus’ event fik én mandlig kunde til blækhuset, og han klagede til Ligebehandlingsnævnet over ”Womens Night”.

Den mandlige klager gjorde i sin klage gældende, at markedsføringen af arrangementet udelukkende henvendte sig til kvinder, og der ikke syntes at være legitime grunde, som kunne godtgøre denne særlige hensynstagen til kvinder.

Og så var klager desuden utilfreds med, at Bauhaus ikke tilbød mænd deltagelse i lignende arrangementer.

Dansk Erhverv gik på vegne af Bauhaus ind i sagen.

Selvom formålet med ”Womens Night” var at få flere kvinder til at interesse sig for gør-det-selv projekter og dermed frekventere byggemarkedet oftere, så var mænd ikke forment adgang til ”Womens Night”.

Flere mænd deltog derfor også til arrangementerne, da alle uanset køn kunne tilmelde sig, og i øvrigt blev alle der mødte op uden forudgående at have tilmeldt sig også budt velkommen.

Ikke forskelsbehandling

I afgørelsen af sagen har Nævnet lagt vægt på, at klager ikke har påvist faktiske omstændigheder, der giver anledning til at formode, at der er udøvet forskelsbehandling, samt at der til arrangementerne var adgang for både mænd og kvinder.

Herudover bemærker Ligebehandlingsnævnet, at anvendelse af betegnelsen ”Womens Night”, selvom det appellerer mere til kvinder end mænd, ikke er i strid med forbuddet mod forskelsbehandling på grund af køn.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078