23948sdkhjf

Bøde til Silvan i sag om vildledende priser

Silvan betaler en bøde på 100.000 kroner for at give forbrugerne forkerte oplysninger om normalprisen på en dåse træbeskyttelse.
Det har ifølge en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden været skærpende, at Silvan tidligere har betalt en bøde i en anden sag om vildledende prismarkedsføring.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i november 2014 Silvan for at give forkerte prisoplysninger i markedsføringen af et tilbud på to dåser træbeskyttelse.

I en tilbudsavis fra sidst i august 2013 skrev Silvan, at forbrugerne kunne få to dåser træbeskyttelse til 1.299 kroner, og at "normalprisen" på træbeskyttelsen var 999,95 kroner pr. dåse.

Imidlertid kunne Forbrugerombudsmanden konstatere, at Silvan i seks uger op til markedsføringen af tilbuddet havde solgt træbeskyttelsen til en lavere pris.

Ugen forinden havde Silvan eksempelvis markedsført den samme træbeskyttelse til en pris på 649,95 kroner pr. dåse, uden at der var tale om et tilbud.

Forbrugerombudsmanden fandt derfor, at den angivne normalpris ikke var korrekt, og at markedsføringen var vildledende. På den baggrund politianmeldte Forbrugerombudsmanden Silvan.

Silvan har erkendt, at der var en fejl i tilbudsavisen.

I 2011 betalte Silvan en bøde på 200.000 kroner i en anden sag om vildledende prismarkedsføring.

- Når forbrugerne ser et tilbud, skal de kunne stole på de oplysninger, de får. Hvis et firma som Silvan oplyser forkerte, lave normalpriser, kan det vildlede forbrugerne til at tro, at de gør et bedre køb, end der reelt set er tale om, og det er ulovligt, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112