23948sdkhjf

Ikea producerer sin egen energi

Med indvielsen af sin tredje vindmøllepark i Sverige, producerer møbelgiganten mere strøm, end den bruger i Norden
Med 30 nye vindmøller i den centrale del af Sverige producerer alle Ikeas vindmøller og solceller i de nordiske lande nu mere vedvarende energi, end alle Ikeas virksomheder i Norden forbruger.

Det skriver Ikea i en pressemeddelelse.

I Danmark er der indtil videre opført en vindmølle ved varehuset i Taastrup. Den producerer energi svarende til ca. 1/3 af varehusets forbrug. På taget af Ikeas varehus i Aarhus er der installeret solceller, som producerer omkring 20 pct. af varehusets elforbrug.

– At Ikea nu netto bidrager med mere vedvarende energi, end vi i Norden forbruger, er et vigtigt skridt mod vores mål om at være globalt energiuafhængig i år 2020. Vi tror på, at det der er godt for vores planet, også er godt for Ikea, siger Jonas Engberg, bæredygtighedschef i Ikea Danmark.

I forvejen råder Ikea over i alt 16 vindmøller i Sverige. Sammen med indvielse af den nye vindmøllepark har IKEA nu 46 vindmøller i Sverige.

På globalt plan råder Ikea Group over i alt 314 vindmøller i ni lande og har installeret 700.000 solpaneler på virksomhedens bygninger. Ved udgangen af 2015 vil Ikea have investeret 1,5 milliarder euro i vind- og solenergi.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128