23948sdkhjf

Ikea vinder Red Dot Award for godt design

Ikea PS 2014 loftlampe har netop modtaget den prestigefyldte Red Dot Award, der er en af mest ansete designkonkurrencer i verden.
Ikea PS 2014 loftlampe har modtaget “An Honourable Mention” for sit veludført designarbejde, godt udtænkte designløsning og for lampens overraskende mekaniske, men simple og effektive lysdæmperfunktion. Den er blevet vurderet af en 38 mand stor jury, som har set på 4.928 andre designs fra i alt 56 lande.

”Usædvanligt højt niveau"

”I 60 år har de mest respekterede designeksperter hvert år været indkaldt til at finde og kåre de bedste designs. I år har vi haft et rekordstort antal på næsten 5.000 indsendte designs, og det har sendt juryen på overarbejde med en grundig og individuel vurdering af alle produkter. Prismodtagerne af Red Dot Award, produktdesign 2015 har vist usædvanligt højt niveau og har derfor fortjent succesen i verdens største designkonkurrence,” siger Professor Dr. Peter Zec, som er stifter og direktør for Red Dot Award.
Ikea PS 2014 loftlampe er inspireret af science fiction film og videospil og har en simpel mekanisme, der kan ændre lampens udseende og mængden af lys. Ved at trække i en snor ændres formen på lampeskærmen og intensiteten af lyset. Når lampen er lukket, trænger der kun en lille mængde lys ud, og når den er fuldt åben, spreder lampen mere lys og skaber samtidig interessante skyggemønstre på væggen.

- Når folk kigger i de lækre livsstilsmagasiner og finder drømmelampen, har den ofte en pris på flere tusinde kroner. Vi vil gerne være med til at vende det på hovedet og skabe kreative og veldesignede produkter og løsninger til lave priser, ligesom Ikea PS 2014 loftlampe – godt design til Ikea priser, siger Oliver Fricke, salgsleder for lamper, Ikea Danmark.

Red Dot Award ceremonien fandt sted den 29. juni 2015. De prisvindende produkter bliver præsenteret på en fire uger lang særudstilling ”Design on Stage”, inden de bliver inkluderet i den permanente udstilling på Red Dot museum.

Den orange og turkise version af Ikea PS 2014 loftlampe har været populær blandt Ikeas kunder siden introduktionen i april 2014. Til august bliver lamperne suppleret med en version i sølv og en i kobber.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094