23948sdkhjf

Alpe-bøffer skal stille danskernes øko-sult

Efterspørgslen efter økologisk oksekød er så stor, at den ikke kan klares med dansk kød alene. Føtex supplerer derfor salget med østrigsk øko-kød.
Danskerne vælger i stigende grad bøffen er økologisk. Tendensen har været stigende over et par år, og sidste sommer voksede salget af økologisk fersk kød med over 20 procent hos Føtex.

Efterspørgslen på Ø-mærket oksekød i kæden er nu så høj, at danske økologisk kød ikke kan klare efterspørgslen. Derfor supplerer kæden nu med økologisk oksekød fra Østrig.

- I første omgang er det ikke de store mængder, vi kan få fra Østrig. Men kvaliteten er fin, og det er vigtigt for os at sikre, at ingen går forgæves efter økologisk oksekød i vores butikker, siger Jan Larsen, salgsdirektør i føtex.

Det drejer sig primært om filet og steaks fra særlige områder i Østrig, hvor køerne går på græs i de østrigske Alper det meste af året og om vinteren har adgang fra staldene til et udendørs areal. Reglerne for økologi i Østrig er ligesom de danske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157