23948sdkhjf

Ny detailuddannelse har mere fokus på talenter

Med skoleårets start trådte reformen af erhvervsuddannelserne i kraft, og med den er kravene på grundforløbet blevet højere.
Salgsassistent? Det kan enhver da blive. Eller hvordan er det nu, det er?

Detailhandelsuddannelserne har i perioder haft ry for at være en uddannelse, man tog, hvis man ikke kunne andet - eller hvis man ikke vidste, hvad man ellers skulle.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev.

Men med den nye reform af uddannelsen skulle det ry gerne manes i jorden.

- Vi forventer, at de unge, der kommer ud i butikkerne, vil have et højere fagligt niveau, siger Per Clausen, sekretariatschef for Uddannelsesnævnet, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og Det faglige udvalg for Detailhandelsuddannelser.

- Ikke alene skal den unge, der vil i gang med en erhvervsuddannelse, mindst have karakteren 02 i gennemsnit i dansk og matematik fra folkeskolen. Fremover vil en del af fagene - Afsætning, Erhvervsøkonomi og IT - på grundforløbet, tidligere HG, skulle tages på niveau C - og ikke som tidligere, hvor hovedparten af grundfagene var på det lavere niveau D, siger han og tilføjer, at grundforløbet er styrket yderligere med et særligt fag, der er specifikt for detailhandelsuddannelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094