23948sdkhjf

Coop er på vej med landmands-støtte

En ellers ret klassisk og forudsigelig runde af prissænkninger på mælk herhjemme fik i sidste uge et tvist, da Rema 1000 hævede sine priser med 50 øre.
Det efterlod Coop Danmark i lidt af en skruestik, fordi markedslederen på det tidspunkt netop var gået med i et prisfald af samme størrelse - efter lang tids tøven og uden den store lyst.

Coop afviste også først at følge Remas eksempel.

Men nu lyder der andre toner fra giganten, skriver Dansk Handelsblad.

- Vi overvejer at indføre mælk med et særligt landmandsmærke. Tanken er, at de forbrugere, som gerne vil støtte landmændene, kan vælge dette lidt dyrere mærke, når de køber mælk, siger Jens Visholm, food-direktør i Coop, til Jyllands-Posten.

Tirsdag morgen var der dog ikke truffet nogen endelig beslutning om at indføre sådan et mærke.

Dansk Supermarked skulle ifølge avisen også se på mulighederne for at hjælpe de kriseramte landmænd, hvis betaling for mælken er gået helt i bund verden over.

Den direkte støtte til trængte landmænd via en højere pris på mælken i supermarkederne har været et udbredt fænomen i perioder med store prisfald i Storbritannien, men er nyt herhjemme.

Ifølge en ny større undersøgelse spiller de britiske priskrige i detailledet imidlertid ikke nogen større rolle for, hvor meget landmændene får for deres mælk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079