23948sdkhjf

Ledigheden har ikke været lavere i seks et halvt år

Det kan komme til at betyde mangler på arbejdskraft.
Der bliver færre og færre danskere i arbejdsløshedskøen. Det viser den seneste opgørelse af bruttoledigheden fra Danmarks Statistik.

Den siger, at der i august var 120.800 bruttoledige. Det er 2300 færre end i juli, og dermed er ledighedsprocenten nu 4,5 procent. Det er ikke set lavere siden april 2009.

Ledighedsprocenten faldt med 0,1 procentpoint over den seneste måned, og det kommer oven i et tilsvarende fald på 0,1 procentpoint fra juni til juli.

Tallene understreger, at opsvinget i dansk økonomi er i fuld gang, mener Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank.

- Der er naturligvis ingen garantier for, at det kommer til at fortsætte de kommende år, men forudsætningerne for fortsat vækst er fornuftige.

Med en lav ledighed følger også risiko for mangel på arbejdskraft.

Dansk Erhvervs arbejdsmarkedspolitiske chefkonsulent, Peter Halkjær, konstaterer da også, at ledigheden nu i 45 kommuner er mindre end eller lig med 3,5 procent.

- Derfor er det helt naturligt, at arbejdsgiverne begynder at kigge efter nye medarbejdere andre steder – for eksempel i udlandet.

- Men det er også ved lav arbejdsløshed, at ledighedens mobilitet bliver sendt til test. Hvor langt er vi villige til at flytte os for at få et arbejde? skriver han i en pressemeddelelse.

Bruttoledigheden er omregnet til fuldtid og omfatter personer i alderen 16-64 år. Den tæller både aktiverede og nettoledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109